Legăturile dintre politicieni şi interlopii din sectorul 4. Poliţia Locală, infiltrată de Clanul Sportivilor
GRUPAREA CRIMINALĂ - BRAND DE CAPITALĂ, partea a V-a. Anii electorali au adus de fiecare dată în România o agitaţie în cartiere. Membrii clanurilor interlope au participat şi ei la campanii electorale şi au susţinut politicieni de toate culorile politice.
Continuăm saga Clanului Sportivilor şi modul în care au reuşit să influenţeze viaţa politică a sectorului 4, la „România, te iubesc!”.
Puiu Florian a intrat în coliziune cu un alt locotenent al primarului Băluţă, Marian Goleac. Fost taximetrist în Piaţa Sudului, acesta a fost remarcat de primarul Piedone pentru spiritual întreprinzător şi curajul de a face combinaţii. Un personaj lacom şi lipsit de scrupule care şi-a abandonat nașul în favoarea noului primar, a devenit şeful Administraţiei Domeniului Public în Sectorul 4.
Marian Goleac avea marea calitate de a-şi asuma riscuri. Secretara acestuia era Luiza Băluș, sora interlopului Mircea Nebunu, un alt lider al clanului Sportivilor care acum este foarte activ pe reţelele sociale, după nişte ani de puşcărie.
Sistemul de spăgi şi corupţie din Sectorul 4 este devoalat de un alt apropiat al clanului Sportivilor, Mihai Mitrache, zis Câine.
Reporter: Dvs sunteţi unul din membri acestei grupări
Mihai Mitrache: „Nu e adevărat, am copilărit în Berceni şi am fost în clasă cu mai mulţi din clanul Sportivilor. Dar clanul Sportivilor nu prea mai există, există clanul Goleac”.
Reporter: Aţi fost apropiat de domnul Roşca, de domnul Nica
Mihai Mitrache: „Daaa, am copilărit acolo 49 de ani, au fost în clasă, în şcoală cu mine”
Reporter: De ce vi se spune Câine?
Mihai Mitrache: „Pentru că cresc câini, eram căţelar. Cum eşti dumneata reporter la PROTV, aşa creşteam şi eu câini, când eram mai mic pe vremea lui Ceauşescu”
Acesta avea un restaurant în Parcul Copiilor şi pentru că nu a mai vrut să dea spăgi, s-a trezit cu localul dărâmat.
Toată chestiunea a plecat de la faptul că domnul Mitrache a refuzat să-şi vândă prăvălia, Goleac i-a propus să şi-o vândă cu 120.000 de euro.
Mihai Mitrache: „Goleac a spus în felul următor - dacă nu mi-o vinzi, atunci eu o să ţi-o demolez sau ţi-o iau.”
Susţinând că nu are toate actele în regulă pe clădire, dar şi că nu şi-a plătit impozitele, reprezentanţii ADP Sector 4, sub supravegherea Poliţiei Comunitare, au dărâmat fără drept de apel restaurantul Medieval. Subiectul a fost mediatizat anul trecut în campania electorală pentru că actualul primar general, Nicușor Dan, a intervenit împotriva presupuselor abuzuri săvârşite de administraţia Băluţă.
Mihai Mitrache: „Procurorul brusc s-a oprit şi a spus, aţi făcut un denunţ, sunteți martori denunţători şi a închis dosarul. Noi am făcut plângere la SIIJ, povestea continuă, ca să zicem aşa”
Anul trecut însă, un alt dosar DNA a scos la iveală că Marian Goleac a ocupat funcţii cu diplome false. Deşi avea calificarea unui florar sau măturător, Marian Goleac a pretins cu o diplomă de bacalaureat falsă licenţa la Electronică. Deşi se ştia din 2010 despre actele false pe care le prezenta Goleac, anchetatorilor le-au luat 10 ani pentru a-l trimite în judecată.
Amet Metin este un alt personaj interlop implicat în scandaluri în sectorul 4. A apărut în mai multe dosare pentru fapte cu violenţă, unele chiar şi cu împuşcături.
Vasile Costea: „Este o grupare constituită pe criteriul familial, toţi sunt membri aceleiaşi familii”
Liderul acestei grupări a fost şi el cercetat în dosarul cu sportivii din 2013.
Astăzi, mai mulţi membri ai clanului Metin nu sunt străini nici de traficul de droguri.
Vasile Costea: „Nu de mult, am probat activitatea infracţională a unuia dintre membri acestei grupări, o captură de câteva kilograme de heroină. Foarte bine documentată de către colegii mei de la anti-drog, cu substituirea totală a drogurilor”
Primăria Sectorului 4, cimitirul elefanților cu epoleți
Primăria Sectorului 4 sau instituţii din subordine sunt cimitirele elefanţilor cu epoleţi. Rezervişti din MAI, Apărare sau SRI, pensionaţi cu indemnizaţii deloc mici, nu se sfiesc să-şi aducă contribuţia la protejarea unor grupuri de interese care nu coincid întotdeauna cu agenda cetăţenilor.
Poliţia Locală sector 4 a fost condusă până de curând de un fost angajat al Serviciului Român de Informaţii, Ion Badea, fost şef al Unităţii de analiza SRI. Intrat în 1984 în Securitate, acesta a lucrat şi pentru Sorin Ovidiu Vântu şi este mason în Marea Lojă Naţională din România. Director Executiv a fost Marius Nițu, tot un tânăr pensionar SRI, care pe lângă pensia grasă din sistem a încasat şi bani de la compania primăriei.
Fiul lui Marian Goleac este şeful de la Ordine şi Linişte Publică din Poliţia Locală Sector 4. Un tânăr cu ascensiune profesională fulminantă care nu se sfieşte să se afişeze cu bunuri cu mult peste posibilităţile pe care i le oferă leafa de poliţist, dar şi cu prietenii suspecte. Anul trecut a fost prezentat în presă cum se relaxa la piscina lui Robert Nica.
Reporter: Ai fost asociat cu Antonio Goleac, au apărut fotografiile la tine la piscină
Robert Nica: „Da. Nu-l cunosc pe Antonio, nu l-am cunoscut, a venit cu un prieten de-al meu, e vorba de 5 minute, 10 minute cât a stat acolo. Nu mi-a făcut niciun avantaj, nu vorbesc cu el, nu sunt prieten cu el.”
Mai mulţi apropiaţi ai clanului au intrat în Poliţia locală, în timp ce vechii poliţişti au fost eliminaţi pentru a le face loc.
În Poliţia locală au fost aduşi oameni apropiaţi Clanului Sportivilor. În urma unor materiale difuzate pe FB i-am văzut la petreceri, chiolhanuri cu cei din clanul Sportivilor.
Curajos doar la sala de forţă sau înconjurat de cefe late, Antonio Goleac fuge de presă.
Reporter: Bună ziua, domnul Goleac
Antonio Goleac: „Nu e, cine e? ”
Reporter: Antonio Goleac, nu sunteţi dvs?
Antonio Goleac: „Nu, nu- Nu sunt …pe cine căutaţi? Nu sunt Antonio cum spuneţi dvs...
Aflat acum sub vizorul agenţiei de integritate, Antonio Goleac are mari probleme în a-şi justifica averea.
Şi mama acestuia a fost o apropiată a clanului din sectorul 4. Divorţată în acte de Marian Goleac, Matilda Goleac a fost avocată şi subprefect al Bucureştiului atât sub guvernul PSD, dar şi sub guvernul PNL Orban.
Mihai Mitrache: „Da, Matilda Goleac a fost avocata mea…Un fapt şi mai grav. La vremea la care noi încercam să contestăm aceste decizii de demolare a restaurantului Medieval, doamna Matilda Goleac era prefect interimar al Capitalei. Practic, a muşamalizat această chestiune şi nu şi-a îndeplinit atribuţiile, nu a exercitat atribuţiile de serviciu. Ea nu a exercitat un control asupra actelor primarilor”
Astăzi, Matilda Goleac este deputat PSD şi membră în Comisia pentru Administraţie publică, dar şi în Comisia pentru cercetarea abuzurilor şi…corupţiei.
Gelu Diaconu a condus ANAF-ul până în 2017.
Fenomenul clanurilor interlope există de mai mulţi ani în România, numai că în ultima perioadă, în ultimii 4-5 ani, acest fenomen a proliferat şi această proliferare se suprapune pe o perioadă când instituţiile statului român au fost fragilizate.
Slăbiciunea se vede în multe instituţii care ar fi trebuit să verifice averile unor oameni suspectaţi de lipsă de integritate.
Comisarul suspectat că era informatorul interlopilor
Avem exemple inclusiv la Oficiul pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării banilor, chiar în zona ANAF-ului, în zona ORNISS, în zona Ministerului de Interne.
Ei beneficiază de venituri din infracţiuni, vorbim de un lux orbitor, vorbim de alimentarea circuitelor de corupţie, vorbim de influenţa deciziilor politice, de modul cum se cheltuie banul public .
Comisarul şef Eduard Marius Moise de la Direcţia Investigării Criminalităţii Economice din cadrul IGPR a fost pus sub control judiciar de către procurorii DNA. Este bănuit că ar fi favorizat un făptuitor şi acest caz se pare că are legătură cu administraţia din sectorul 4.
Eduard Marius Moise: „Dar ştiţi că nu am voie să dau nicio declarație, nu vă pot da nicio declarație, este o anchetă în curs, mă declar nevinovat şi cercetările or să stabilească acest lucru”
În acest dosar, comisarul-şef Moise este acuzat că ar fi folosit informaţii sensibile chiar din interiorul DNA, acolo unde fusese detaşat. Suspiciunile sunt că era informatorul grupării din Sectorul 4.
Eduard Marius Moise: „Nu am nicio relaţie de afaceri cu persoane din grupări infracţionale sau altceva…”
Reporter: Cu domnul Goleac aveaţi vreo relaţie?
Eduard Marius Moise: „Nu vă pot da detalii la momentul actual şi sper să înţelegeţi şi de ce, da?!”
Este adusă în discuţie relaţia pe care o avea Moise cu un turc, apropiat şi cu Marian Goleac şi vecin pe aceeaşi stradă în comuna Berceni. Un alt vecin este Robert Nica.
Robert Nica: „Cu Marian Goleac?- Nu am nicio tangență. Ideea este că este la mine pe stradă la mine la Berceni, aveau înainte, dar nu am nicio legătură, nici măcar la noroc-noroc. Se vede de la sine, dacă aveam vreo prietenie cu el”
Reporter: În sectorul 4 nu ai construcţii?
Robert Nica: „Ba da. Dar stau cu ele că n-am autorizaţii, la mine merg cel mai greu lucrurile. La mine care se spune că eu cunosc pe toată lumea. N-am apelat la nimeni şi nici nu m-a ajutat vreun oficiu.”
Sursa: Pro TV
Etichete: interlopi, Piedone, Romania te iubesc, clanuri, sectorul 4, clanul sportivilor, robert nica,
Dată publicare:
25-04-2021 18:07