Tudorel Toader, prima reacție după atacurile la adresa DNA: ”Raportul va conține o măsură”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 12 Februarie 2018 14:22
Categorie: Stiri Justitie
Florin Iordache si Tudorel Toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, cu privire la acuzațiile care vizează DNA, că raportul privind instituția condusă de Kovesi va conține o măsură, fără a preciza care va fi aceasta.

 

"Nu voi sesiza Inspecţia Judiciară. Consider că la acest moment nu mai e necesară sesizarea, pentru că, dacă aş sesiza, ar trebui să aştept rezultatele verificării. Au ieşit multe la iveală. Dacă lucrurile aşa stau, este bine ca românii să cunoască adevărata faţă a modului în care uneori se face activitatea de urmărire penală, să vadă modul în care se respectă prezumţia de nevinovăţie. Am raportul privind DNA şi îl pot prezenta oricând. Există şi varianta prezentării în plenul Parlamentului a unui raport de sinteză privind activitatea Ministerului Public. Voi vedea care este varianta cea mai recomandată şi completă, şi rapidă", a declarat Toader la Antena 3, citat de News.ro.

Întrebat dacă raportul va conţine şi măsura revocării şefei DNA, Tudorel Toader a declarat: "Raportul va conţine o măsură".

El nu a făcut alte precizări.

Toader a menţionat că se află în Japonia, unde are programate întâlniri importante până vineri, dar că, dacă este necesar, se poate întoarce mai devreme în ţară.

El a admis că sunt aşteptări din partea sa în legătură cu acest subiect şi a ţinut să dea asigurări că nu sunt presiuni.

 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO