Secția Specială devine cunoscută ca ”SS”. Încă un șef DNA a fost chemat la audieri


Ultimul update: Luni 10 Iunie 2019 20:50
Data publicarii: Luni 10 Iunie 2019 13:05
Categorie: Stiri Justitie

După procurorii anticorupție de la Ploiești și Oradea, încă un șef din teritoriu al DNA este vizat de o ancheta a Secției Speciale de Investigare a Magistraților, numită de mulți, "SS".

Şeful DNA Constanța, Andrei Bodean, a fost citat luni, pentru a i se comunica oficial că este suspectat de abuzuri.

A dat explicaţii într-un dosar deschis după un denunţ formulat de un avocat pe care el însuşi l-a anchetat în trecut, un avocat acuzat de corupţie pe care instanţele de judecată l-au condamnat în două rânduri. De altfel, el a fost şi condamnat definitiv, a şi ispăşit pedeapsa, parte însemnată din ea. A fost eliberat condiţionat.

Bodean este acuzat de abuzuri, cercetare abuzivă şi represiune nedreaptă, acuzaţii legate de modul în care acesta ar fi construit acuzarea în acel dosar. Judecătorii au apreciat, însă, că probele adunate de şeful DNA Constanța au fost legale şi temeinice, însă asta nu îi împiedica pe procurării SIIJ să facă aceste cercetări.

Din acest moment, calitatea oficala a lui Andrei Bodean este de suspect.

"Aşa e când îţi faci prieteni", a declarat şeful DNA Constanța la intrarea în Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție.

Andrei Bodean i-a anchetat pe Nicușor Constantinescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Constanța, şi pe Radu Mazăre, condamnat deja definitiv.

Mesajul lui Andrei Bodean la ieșire

 

Andrei Bodean a declarat, la ieşire din sediul SIIJ, că nu este pus sub control judiciar, aşadar nu are interdicţie să vorbească despre dosar.

Totodată, el a arătat că acuzaţiile procurorilor - abuz în serviciu şi represiune nedreaptă - sunt neîntemeiate, iar el nu are ce să-şi reproşeze, deoarece şi-a desfăşurat activitatea cu profesionalism.

Andrei Bodean a mai spus că denunţătorul său a fost găsit vinovat pentru acuzaţiile aduse, iar două instanţe s-au pronunţat pe probele şi ancheta existente în dosar.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO