Subofiţerul care a accidentat mortal o copilă de 13 ani pe trecerea de pietoni în București şi a rănit o altă copilă a dat joi primele declaraţii despre tragedie.

Agentul - susţine avocatul famiilor celor două victime - ar fi recunoscut în fața procurorului că nu le-a văzut pe fete şi că nici măcar nu şi-a dat seama că a lovit nu una, ci două victime.

"A recunoscut că nu cunoştea procedura de resuscitare, primul ajutor, mai mult decât atât, şi informaţiile cu privire la condusul defensiv sunt ca în România, doar o birocraţie pentru că nici nu a ştiut să răspundă la întrebarea unde a făcut cursul de conducere defensivă. Pur şi simplu acest curs nu a existat nicăieri, doar în nişte scripte", a declarat, la finalul audierilor Adrian Cuculis, avocatul familiei Raisei.

"Nu a văzut absolut nimic, s-a trezit cu o bubuitură, după care a pus frână. El în continuare merge pe aceeaşi ipoteză că el a verificat trecerea de pietoni şi nu era nimeni acolo, deşi din filmări se vede foarte clar că fetiţele mergeau încet şi abia ulterior au luat-o la fugă. A fost o întrebare adresată de către mine şi a spus că era atent, singurul lucru pe care l-a recunoscut şi practic lucrurile sunt clare aici. Avea viteză excesivă şi a recunoscut lucrul acesta. Nu a putut să precizeze care era viteza. Cert este că în momentul de faţă, din declaraţii, reiese clar că au venit colegii lui la faţa locului şi el spune că totuşi că acel schimb de geacă, de fapt nu ar fi fost un schimb de geacă, ci i-ar fi dat acea geacă ca să îl acopere, să nu îl linşeze acolo", a adăugat avocatul. 

Se cer despăgubiri maxime, de șase milioane de euro

 

Familia Raisei cere polițistului care le-a omorât fata pe trecerea de pietoni despăgubiri de 6 milioane, în timp ce rudele fetei rănite solicită un milion de euro.

În afara procesului penal pentru ucidere din culpă, polițistul din București care a omorât pe 13 ianuarie o fetiță de 11 ani și a rănit o alta pe trecerea de pietoni se va confrunta și cu două procese civile.

Astfel, familia Raisei îl va da în judecată pe omul legii și-i va cere despăgubiri de 6 milioane de euro pentru moarte fetiței, în timp ce rudele copilei rănite îi vor solicita un milion de euro, potrivit TVR.