Nou termen în dosarul „Bombonica”, în care Dragnea e judecat pentru fapte de corupție

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Marti 16 Ianuarie 2018 10:32
Categorie: Justitie

Procesul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, şi fosta soţie Bombonica Prodana, sunt judecaţi pentru presupuse abuzuri, a continuat marți la Instanţa supremă.

Patru martori au dezvăluit în fata judecătorilor că două angajate ale Direcţiei de Protecţia Copilului Teleorman lucrau la organizaţia judeţeană a PSD şi se ocupau de corespondenţa partidului, însă erau plătite din bugetul statului. Ba chiar, afirmă martorii, după declanşarea anchetei DNA, subordonaţii actualului lider al PSD ar fi încercat să muşamalizeze povestea pentru ca Liviu Dragnea să scape basma curată.

Jurista Direcţiei de Protecţie a Copilului Teleorman a fost iniţial inculpată în dosar, dar marți a deschis seria mărturiilor ce ar putea duce la condamnarea lui Liviu Dragnea şi a fostei sale soţii Bombonica Prodana. Jenica Dumitru susţine că în vremea când era şef peste Teleorman, actualul preşedinte al PSD i-ar fi creat soţiei lui un post special la Direcţia pentru Protecţia Copilului.

”Doamna Bombonica Dragnea nu a fost de acord să fie funcţionar public. Singurul loc unde putea să fie şef fără să fie funcţionar public era secretariatul, unde erau şoferii şi femeile de serviciu. Aprobarea s-a făcut pentru Serviciul Secretariat, deoarece doamna Dragnea nu putea fi şefa peste măturătoare şi şoferi”, se arată în declaraţia de martor a Jenicăi Dumitru.

Aceeaşi martoră a dezvăluit că după declanşarea anchetei de către DNA, şefa Direcţiei de Asistenţă Socială ar fi dat ordin ca toate documentele legate de cele două angajate care lucrau în realitate pentru Liviu Dragnea la partid să fie completate retroactiv. Una dintre ele ar fi semnat condica de prezenţă pe întreg anul 2010 abia în 2014, la scurt timp după debutul anchetei.

Martorii acuzării spun că politica era că unii angajaţi să fie protejaţi şi alţii sancţionaţi pentru cea mai mică abatere.

"Au existat presiuni și toleranţe. Eu am fost sancționată în 2011, pentru că am plecat cu zece minute mai devreme. Sancțiunea a foat scăderea a două ore din salariu. Asta deși era de notorietate că unele persoane nu veneau la muncă ani întregi”, se arată în declaraţia de martor a Mihaelei Paraschiv.

Liviu Dragnea a lipsit şi de la acest termen de judecată, la fel şi fosta lui soţie. Peste o lună sunt programate ultimele audieri de martori, apoi şeful PSD şi Bombonica Prodana sunt aşteptaţi să dea primele declaraţii de inculpaţi în faţa instanţei supreme.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO
Bogdan Licu - agerpres
Bogdan Licu, procuror general interimar pentru două luni în locul lui Augustin Lazăr
Barna, despre Tudorel Toader: „Este unul dintre groparii Justiţiei din România”
Pensionarea lui Lazăr. După ce a vrut un mandat nou, acum spune că lasă locul tinerilor
Dosarul ”Revoluţiei”. Procurorii dezvăluie cum a preluat Iliescu puterea în decembrie 1989
Dosarul Revoluției. Violențele au fost comise de toate structurile militare ale României
Șefa ÎCCJ: În UE, doar Austria are la nivelul Curţii Supreme completuri specializate pe corupţie
Augustin Lazăr
Cererea de pensionare depusă de Augustin Lazăr, avizată de CSM. Ce urmează
Toader, întrebat dacă asupra sa s-au făcut presiuni: Nu vă voi răspunde aici, acum
Primele declarații făcute de Toader după revocare: ”Voința premierului este decisivă”
Opoziția, după modificarea Codurilor penale: ”Dragnea își schimbă cursul dosarului penal”
USR, despre Codurile Penale: ”Infractorii își fac un cadou. Dragnea e disperat”
Înalta Curte a amânat pentru 11 iunie dosarul lui Darius Vâlcov