Florin Iordache: Bineînțeles că nu vom prelua toate recomandările Comisiei de la Veneția

22-10-2018 11:57


lideri PSD

Florin Iordache, președintele Comisiei care modifică Legile Justiției, se declară dezamăgit de Comisia de la Veneția și anunță că nu se vor pune în practică toate modificările cerute la Codul Penal și Codul de Procedură Penală.

La trei zile după ce Comisia de la Veneția a desființat modificările făcute de PSD-ALDE la Codul Penal și Codul de Procedură Penală, vine prima reacție din PSD.

Florin Iordache, președintele Comisiei din Parlament care a operat schimbările din Justiție, spune că nu se vor pune în practică toate cerințele Comisiei de la Veneția.

Nu, bineînţeles că nu. Eu am spus şi acolo că spre exemplu o recomandare pe care Comisia de la Veneţia a insistat a fost cea cu secţia specială şi am spus că în nici un caz această recomandare nu poate fi preluată, mai ales acum când s-a demonstrat că peste jumătate din magistraţii din România au avut dosare, această secţie îşi dovedeşte utilitatea”, a declarat Florin Iordache pentru RFI.

De asemenea, deputatul PSD s-a declarat dezamăgit de Comisia de la Veneția pentru că nu a așteptat deciziile Curții Constituționale.

Prioritar pentru noi sunt deciziile CCR. Asta am spus şi acolo, asta vă spun şi dvs., pentru că până la urmă, CCR între obiectivele sale este şi acela de a pune în concordanţă legislaţia României cu legislaţia europeană şi cu tratatele la care România este parte”, a adăugat Florin Iordache.

Florin Iordache a mai declarat că așteaptă raportul complet al Comisiei de la Veneția cu privire la Legile Justiției.

Întrebat cine ar trebui să-şi asume responsabilitatea pentru bulversarea sistemului judiciar, deputatul PSD a răspuns: „Păi, până la urmă, Parlamentul este singura autoritate în România, care poate modifica o lege (...). Până la urmă, legile se fac şi se desfac în Parlament, nici o lege nu e perfectă. Atâta timp cât avem o opinie, ne-o exprimăm aici, în Parlament. Nu cred că opiniile trebuie exprimate altundeva”.

Sursa: rfi.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO