Decizia de condamnare la 4 ani de închisoare a deputatei PSD Andreea Cosma a fost anulată

Ultima actualizare: 16-06-2020 14:57
Andreea Cosma
Inquam Photos/ Octav Ganea

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, marți, să anuleze decizia de condamnare la 4 ani de închisoare a deputatei PSD Andreea Cosma.

Astfel, dosarul va fi trimis pentru rejudecare la instanța supremă, ca urmare a hotărârii Curții Constituționale privind compunerea nelagală a completurilor de 3 judecători de la ICCJ.

Fiica fostului președinte al Consiliului Județean Prahova, deputatul Andreea Cosma, a fost condamnată în decembrie 2018, în primă instanță, de către un complet de 3 judecători la 4 ani de închisoare, pentru complicitate la abuz în serviciu în dosarul "Ciuperceasca”.

În decembrie 2015, DNA a trimis-o în judecată pe Andreea Cosma, la data faptei notar public, pentru complicitate la abuz în serviciu.

 

În iulie 2019, CCR a decis că toate completurile de 3 judecători de la instanța supremă au fost nelegal constituite. Consecința acestei decizii a CCR a fost rejudecarea dosarelor soluționate de completurile de 3 de la instanța supremă până în ianuarie 2019, dacă nu aveau sentințe definitive.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO