Dan Șova, Rudel Obreja și Constantin Niță, din nou liberi. Primele lor declaraţii

Dată publicare: 20-12-2018 07:41
Dată actualizare: 20-12-2018 10:23


Dan Șova, Rudel Obreja şi Constantin Niță sunt din nou liberi. Aşa a decis, miercuri, ÎCCJ după ce aceştia au cerut în instanţă anularea pedepselor pe motiv că nu a fost respectată legea când s-au constituit completurile de 5 judecători.

Contestaţiile urmează să fie soluţionate pe 21 ianuarie.

Puţin după miezul nopţii, fostul senator Dan Șova şi fostul şef al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, au păşit pe porţile Penitenciarului Jilava după șase luni de detenţie. Șova a fost condamnat pe 20 iunie la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă în dosarul CET Govora, în care este acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura semnarea unui contract între CET şi o firmă de avocatură.

Dan Șova: "A fost o experienţă umilitoare pentru că am fost nevoit să vin în detenţie pentru o faptă pe care n-am comis-o. Am fost condamnat cu o decizie de 3 la 2. Judecătorul care a făcut diferenţa, care m-a trimis aici, este exact cel care nu trebuia să fie în complet."

Tot în luna iunie a acestui an, Rudel Obreja a primit o condamnare la cinci ani de închisoare în dosarul "Gala Bute" pentru evaziune fiscală, dosar în care a fost condamnată şi Elena Udrea la șase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Rudel Obreja: "Este absolut normal să fie admisă contestaţia şi să rejudecam apelul şi să putem administra probele pe care nici în instanţă de fond, şi nici în apel, nu ne-au fost administrate."

Solicitarea de anularea a pedepselor vine pe fondul deciziei Curţii Constituţionale de luna trecută, prin care completurile de la Înalta Curte trebuie alese prin tragere la sorţi iar cei care au primit sentinţe definitive din 2014 încoace le pot ataca.

Rudel Obreja: "Aşa cum completurile de 5 au fost constituite nelegal, acelaşi lucru şi încă mai abitir s-a întâmplat cu compelturile de 3 judecători. Şi vor merge în cascadă. Sunt o mulţime de oameni care nu au fost dovediţi vinovaţi."

Fostul Ministru al Energiei, Constantin Niță, condamnat la patru ani de închisoare pentru mită a fost şi el eliberat miercui noapte, iar acum cei trei aşteaptă ziua de 21 ianuarie, când vor afla dacă rămân în libertate.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO