CTP, dupa audierea Codrutei Kovesi în PE: "Kovesi a venit aici ca o pedestrașă. Cu pământul sub picioare"

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 27 Februarie 2019 10:52
Data publicarii: Miercuri 27 Februarie 2019 08:21
Categorie: Justitie
CTP - 17

Laura Codruța Kovesi este cea mai potrivită pentru funcția de procuror-șef european, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu, după audierea sa din Comisia LIBE a Parlamentului European.

Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi 24 despre audierea Laurei Codruta Kovesi în faţa comisiilor pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) şi control bugetar (CONT) ale Parlamentului European pentru funcţia de post de procuror-şef european.

"O să fac o analiză la rece, cu toate că n-am putut să fiu neimplicat emoțional, văzând o româncă, un cetățean român, în această situație, care mă reprezintă și pe mine. O situație foarte dificilă.

Nu cunosc suficient de bine limba germană ca să-mi asum o opinei despre domnul Ritter, candidatul german, am auzit intrebările, însă nu am ințeles foarte bine răspunsurile, deci nu mă pronunț. În ce-l privește pe candidatul francez, domnul Bohnert, între doamna Kovesi și domnul Bohnert este diferența dintre meserie și reprezentare. Domnul Bohnert are un trecut ca procuror, are experiență, însă procentele sunt inverse. El are mai degrabă experință de reprezentare, o experiență mai degrabă diplomatică. Unul dintre cei care i-au pus întrebări, dintre deputați, chiar a fost foarte explicit și foarte pitoresc, intrebându-l dacă poate să fie un pitbull. Dacă poate să-și urmărească obiectivele funcției indiferent de presiunile politice la care va fi supus de către guvernele statelor membre.

Dacă este să creez o imagine, așa cum am văzut-o eu în minte, domnul Bohnert s-a prezentat ca un cavaler călare, cu o armură strălucitoare, un un panaș stufos și viu colorat, în vreme ce această doamnă Kovesi a venit aici ca o pedestrașă. Cu pământul sub picioare, mergand pe jos plină de cicatrici si de noroi. Cu o sabie goală în mână și fără armură.

Asta este diferența dintre cei doi. Domnul Bohnert era impecabil. Doamna Kovesi este o meseriașă care a suportat zeci, sute de lovituri.

Un criteriu important mi se pare acela al rezistenței la presiune în condiții de mare dificultate. Doamna Kovesi nu a făcut decât să probeze capacitatea de a rezista la presiune.

Un moment dificil a fost intervenția doamnei Grapini, care a comis o eroare în direcția în care dorea să acționeze, punând întrebări evident tendențioase și neinformate, însă din spațiul românesc. Nimeni nu i-a pus întrebări, dintre neromâni, în legătură cu problemele ei din țară. Au întrebat-o să vadă dacă e capabilă sa faca fata functiei europene.

Momentul cel mai greu a fost când a fost solicitată să vorbească, sa raspunda în limba engleză. Ce voia să spună doamna eurodeputat din Spania: Ați vorbit românește dar, dacă veți fi procuror șef european, va trebui să vă înțelegeți intr-o limbă de circulație internațională cu ceilalți procurori și doamna Kovesi s-a descurcat admirabil. Nu vorbește o engleză de Oxford, dar a răspuns într-o engleză europeană, care este cât se poate de inteligibilă", a declarat Cristian Tudor Popescu la postul de televiziune.

CTP - 17 Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Atitudinile europarlamentarilor români în timpul audierii Laurei Kovesi
Atitudinile europarlamentarilor români în timpul audierii Laurei Kovesi
Kovesi, întrebată de Ivan în PE dacă a influenţat instanţa într-un dosar care o viza
Kovesi, întrebată de Ivan în PE dacă a influenţat instanţa într-un dosar care o viza
Glume și critici la adresa Mariei Grapini după audierea lui Kovesi: ”Nu meritați votul meu”
Glume și critici la adresa Mariei Grapini după audierea lui Kovesi: ”Nu meritați votul meu”
VIDEO PROTVPLUS.RO
Tudorel Toader
Ovidiu Oanță, corespondentul Știrilor Pro TV: Ministerul Justiției refuză nejustificat să mă mai acrediteze
Sute de grefieri protestează în Capitală. O delegație a intrat în Guvern la discuții
Zi decisivă în procesul în care Cristian Boureanu a fost acuzat că a lovit un polițist
Ministerul Justiţiei amână interviurile pentru funcţia de procuror european
Marius Iacob a demisionat din funcția de adjunct al șefului DNA
Condamnarea Alinei Bica a fost anulată de ÎCCJ. Dosarul va fi rejudecat în apel
Augustin Lazar
Prima declarație a lui Augustin Lazăr după ce și-a anunțat candidatura
Reacția lui Toader, după ce Lazăr și-a depus candidatura pentru șefia Parchetului General
Martor în dosarul DGASPC Teleorman: ”Nu comenta nimeni de frică. Se știa că lucrau la PSD”
Omul de afaceri acuzat că i-a dat mită lui Sebastian Vlădescu și-a recunoscut fapta
CSM, după declaraţiile lui Tăriceanu: Depăşeste limitele discursului public acceptabil
Pedeapsa primită de preoții care l-au șantajat cu filmări intime pe fostul episcop al Hușilor