Veterana absoluta a concursului de gimnastica de la Jocurile Olimpice 2016 are 41 de ani: "Mi se spune BUNICA"

Ultima actualizare: 10-08-2016 06:58

Yusra Mardini, o tanara de 18 ani, refugiata siriana, si-a castigat seria la proba de 100 de metri fluture, la Jocurile Olimpice de la Rio.

Anul trecut, fata fugea din tara sa sfasiata de razboi. Dar a fost nevoita sa inoate pentru propria viata, in Marea Egee, cand ambarcatiunea cu migranti in care se afla a inceput sa ia apa si sa se scufunde. Yusra si sora ei au reusit sa impinga barca pana la tarmul insulei Lesbos.

Yusra Mardini, inotatoare, echipa refugiatilor: "Nu vorbim aceeasi limba, nu venim din aceleasi tari, dar suntem uniti, cu totii, sub drapelul olimpic. Si acum reprezentam cei 60 de milioane de refugiati de pe toate meridianele".

Yusra nu a obtinut un timp suficient de bun ca sa intre in semifinale, dar mai are o sansa la proba de 100 metri liber.

In varsta de 41 de ani, veterana absoluta a concursului de gimanstica este Oksana Shushovitina. Incepand din 1992, a luat parte la toate Olimpiadele, sapte la numar, si a castigat medalii de aur si argint.

"Nu stiu cum am reusit asta. Pur si simplu iubesc gimnastica. Imi plac exercitiile la aparate. Asa e, mi se spune 'bunica', dar in concurs cu totii suntem egali, fie ca avem 17 sau 40 de ani", spune ea.

Acum concureaza pentru Uzbekistan, locul unde s-a nascut, dupa ce, in trecut, a reprezentat Uniunea Sovietica si Germania.

Nino Salukvadze participa la probele olimpice de tir din 1998. Prima data pentru URSS si apoi pentru Georgia, dupa ce tara sa si-a dobandit independenta. A castigat medalii de aur, argint si bronz... Dar anul acesta, se intampla ceva nou, istoric. Anul acesta concureaza alaturi de fiul ei, Tsotne"

In varsta de 47 de ani, mama a "tras" la sapte olimpiade... Fiul, care a implinit 18 ani, e la prima particiapre olimpica.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO