Romania ar putea sa ramana fara o medalie de bronz de la Rio. Gabriel Sincraian, depistat pozitiv la testele antidoping


Ultimul update: Joi 01 Septembrie 2016 07:13
Data publicarii: Luni 29 August 2016 16:24
Categorie: JO 2016
Haltere Sincraian

Halterofilul Gabriel Sincraian, medaliat cu bronz in cadrul categoriei 85 de kilograme la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a fost depistat pozitiv la un test antidoping, Romania putand sa ramana fara medalie daca si al doilea test va fi pozitiv.

"Gabriel Sincraian, medaliat cu bronz la Rio la categoria 85 de kilograme, a picat testul antidoping. Romania va pierde medalia de bronz, iar COSR va trebui sa plateasca 100.000 de euro catre CIO. In cadrul COSR exista voci care sustin ca amenda trebuie platita de Federatia Romana de Haltere si de sportivul aflat in culpa", a anuntat TVR.

La 13 august, halterofilul roman Gabriel Sincraian a cucerit medalia de bronz la categoria 85 kg, in cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Sincraian a totalizat atunci 390 kg, dupa 173 kg la stilul smuls si 217 kg la aruncat.

Romania a participat cu 96 sportivi si 7 rezerve la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, in perioada 5-21 august, si a cucerit cinci medalii, una de aur, una de argint si trei de bronz.

In urma acestui caz de dopaj, delegatia Romaniei va ramane cu patru medalii, una de aur, una de argint si doua de bronz.

Aurul a fost adus de echipa feminina de spada (Simona Gherman, Simona Pop, Ana-Maria Popescu, Loredana Dinu), argintul a fost obtinut de tenismenii Florin Mergea si Horia Tecau la dublu masculin, bronzul a fost luat de canotoarele de la 8+1 (Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrila, Iuliana Popa, Madalina Beres, Laura Oprea, Adelina Bogus, Andreea Boghian si Daniela Druncea) si de Albert Saritov (lupte libere, cat. 97 kg).

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO