JO 2016. Gimnasta Catalina Ponor si inotatorul Robert Glinta s-au calificat in finalele de la Rio. Rezultatele din a 2-a zi

Ponor si Glinta

Gimnasta Catalina Ponor si inotatorul Robert Glinta s-au calificat in finalele de la Rio, in a doua zi la Jocurile Olimpice 2016.

Sumarul evenimentelor:

-►Romanii in ziua a doua: Catalina Ponor calificata in finala la barna; Robert Glinta in finala la 100 metri spate
-►
Reprezentantii Romaniei eliminati in serii la natatie 4x100 metri liber
-►
Judoka Andreea Chitu, infrangere in recalificari pentru medalia de bronz
-►
Ovidiu Ionescu s-a calificat in turul trei al competitiei de tenis de masa
-►
Robert Glinta, calificat in semifinalele probei de 100 m spate
-►
Catalina Ponor, sanse mari de calificare in finala olimpica la barna
-►
Andreea Chitu, invinsa in sferturi, va evolua in recalificari la cat. 52 kg
-►
Andreea Chitu s-a calificat in sferturile de finala ale categoriei 52 kilograme, la judo, la JO de la Rio
-►
Meciurile de tenis de la Jocurile Olimpice au fost amanate, din cauza vantului puternic
-►
Intrecerile de canotaj de duminica, anulate din cauza vremii

 

Rezultatele sportivilor romani in a doua zi a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro:

Citește și
Horia Tecau la Rio - Agerpres
JO 2016. Horia Tecau si Florin Mergea s-au calificat in optimi, Cristi Pirghie si George Palamariu, in semifinala la canotaj
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

Tenis de masa; Elizabeta Samara a fost eliminata in turul trei de numarul 1 mondial Ning Ding, in trei seturi;

Gimnastica: Catalina Ponor s-a calificat in finala la barna si a ratat calificarea la sol.

Judo; Andreea Chitu a trecut trei tururi fiind eliminata in recalificari de Erika Miranda (Brazilia)

Tenis de masa; Adrian Crisan s-a calificat in turul trei dupa victorie la Emmanuel Lebesson Tenis de masa: Ovidiu Ionescu a fost eliminat in turul trei de portughezul Marcos Freitas.

Tenis; Irina Begu a fost invinsa in trei seturi de Nao Hibino (Japonia), in primul tur Tenis: Andreea Mitu a fost invinsa de Garbine Muguruza (Spania) in doua seturi, in primul tur Tenis: Andreea Mitu si Raluca Olaru s-au calificat in optimi la dublu, Irina Begu si Monica Niculescu au fost eliminate in primul tur.

Natatie; Alin Coste, Daniel Macovei, Marius Radu, Norbert Trandafir - 4x100 metri liber au fost eliminati in serii Natatie: Robert Glinta s-a calificat in finala la 100 metri spate.

Catalina Ponor s-a calificat, duminica noapte, in finala la barna la Jocurile Olimpice de la Rio, faza in care va concura pentru medalie in 15 august. Catalina Ponor a fost notata, duminica seara, in subdiviziunea a 2-a, cu 14,900, iar in cursul noptii, cand s-au incheiat evolutiile din subdiviziunea a 5-a, gimnasta tricolora a aflat si vestea calificarii sale in finala la barna de pe locul 5. Primele opt clasate in calificari la acest aparat vor performa in finala din 15 august. Ponor a concurat si la sol, fiind notata cu 14,200, insuficient insa pentru finala. Dupa calificarile incheiate duminica noapte au fost decise si cele opt echipe calificate in finala, adica SUA, China, Rusia, Marea Britanie, Brazilia, Germania, Japonia si Olanda, precum si sportivele care vor evolua in finala la individual-compus, precum si in celelalte finale pe aparate. Finala feminina pe echipe va avea loc in 9 august, cea la individual-compus va avea loc in 11 august, iar finalele pe aparate, intre 14-16 august. Sambata noapte, la masculin, Marian Dragulescu a obtinut calificarea in finala la sarituri, iar Andrei Muntean in finala la paralele. Gimnastica romaneasca este reprezentata la Rio doar de Marian Dragulescu si Andrei Muntean, respectiv Catalina Ponor, dupa ce echipele tricolore au ratat calificarea la JO.

Gimnasta Catalina Ponor a scris, duminica noapte, intr-un mesaj postat pe o retea de socializare, dupa calificarea in finala la barna la JO de la Rio, ca nu-i vine sa creada ca ”se intampla cu adevarat”. ”Nu-mi vine sa cred ca se intampla cu adevarat. La 29 de ani, trei ani de stat acasa, revenire in gimnastica in aprilie 2015, operatie la tendonul lui Ahile, cinci luni de recuperare si sunt aici, cu singura mea sansa de a obtine ce-mi doresc”, a scris Catalina Ponor. Ea a obtinut nota 14,900 in calificarile la barna de duminica seara, dar vestea ca va concura in finala a primit-o in cursul noptii, cand s-au incheiat cele cinci subdiviziuni din concurs. Finala la barna va avea loc in 15 august.

Reprezentantii Romaniei eliminati in serii la natatie 4x100 metri liber

Alin Coste, Daniel Macovei, Marius Radu si Norbert Trandafir au fost eliminati, duminica, in serii la natatie 4x100 metri liber, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Cei patru s-au clasat pe locul opt, ultimul, in prima serie si pe pozitia 15 la general, cu timpul 3:17.03. Ocupantii primelor opt pozitii la general au acces in finala. Duminica a concurat si Robert Glinta la natatie, la 100 metri spate. El s-a calificat in semifinale, cu timpul 53.51, ocupand locul noua in serii.

Judoka Andreea Chitu, infrangere in recalificari pentru medalia de bronz

Judoka Andreea Chitu a fost invinsa, duminica, de sportiva braziliana Erika Miranda in prima lupta din recalificari, la categoria 52 de kilograme, ratand astfel calificarea decisiva pentru medalia de bronz, la Jocurile Olimpice de la Rio. Lider mondial al categoriei 52 de kilograme, Andreea Chitu a avut primul tur liber in grupa A, iar in turul secund a invins-o pe iberica Laura Gomez prin ippon, dupa doua minute si noua secunde. In sferturile de finala, Chitu a intalnit-o pe sportiva italiana Odette Giuffrida, pentru castigarea grupei A si calificarea in semifinale, in fata careia a cedat prin yuko, dupa ce s-a si accidentat la picior in primul minut al luptei. In recalificari, in prima lupta pentru medalia de bronz, cu Erika Miranda (Brazilia), Chitu mai avea doar 28 de secunde pana la final, fiind in avantaj, dar adversara sa a reusit ippon-ul, astfel ca sportiva tricolora a ratat calificarea pentru lupta decisiva la bronzul olimpic. In prima zi a competitiei de judo, Monica Ungureanu a fost eliminata, sambata, in primul tur al categoriei 48 de kilograme de europeana en-titre, Charline van Snick (Belgia), dupa nici doua minute, prin ippon. Romania mai este reprezentata la judo de vicecampioana olimpica din 2012, Corina Caprioriu (57 kg, concureaza luni) si de Daniel Natea (plus 100 kg, in 12 august). La ultima editie a JO, Londra 2012, Romania a obtinut doua medalii, ambele de argint, prin Alina Dumitru (48 kg) si Corina Caprioriu (57 kg). Jocurile Olimpice de la Rio sunt programate in intervalul 5-21 august, iar Romania este reprezentata de 96 de sportivi in 15 discipline.

Ovidiu Ionescu s-a calificat in turul trei al competitiei de tenis de masa

Jucatorul Ovidiu Ionescu s-a calificat, duminica, in turul trei al competitiei de tenis de masa de la Jocurile Olimpice, trecand in runda secunda de Robert Gardos din Austria, scor 11-9, 5-11, 12-10, 16-14, 11-7. Ionescu il va intalni in faza urmatoare pe portughezul Marcos Freitas. Duminica joaca in turul doi la JO si Adrian Crisan, care il are ca adversar pe francezul Emmanuel Lebesson.

Robert Glinta, calificat in semifinalele probei de 100 m spate

Inotatorul roman Robert Glinta s-a calificat in semifinalele probei de 100 m spate, duminica, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Glinta a fost cronometrat cu al noualea timp din serii, 53 sec 51/100. Cel mai bun timp a fost obtinut de francezul Camille Lacourt, 52 sec 96/100. Primii 16 sportivi din serii s-au calificat in semifinale, programate tot duminica, de la orele 23,12 (05,12, luni, in Romania) si 23,20 (05,20).

Catalina Ponor, sanse mari de calificare in finala olimpica la barna

Catalina Ponor a incheiat calificarile la Jocurile Olimpice de la Rio, unde a performat doar la doua aparate (sol si barna), iar cea mai mare nota a obtinut-o la barna – 14,900. Notele obtinute de Catalina Ponor, duminica, in subdiviziunea a 2-a a calificarilor sunt urmatoarele: sol – 14,200 si la barna – 14,900. Calificarile includ cinci subdivizuni, ultima fiind programata de la ora 03.57 (ora Romaniei), astfel ca abia atunci se vor cunoaste echipele calificate in finala, dar si sportivele care obtin calificarea in finala la individual-compus si in finalele pe aparate.

Finala feminina la individual-compus va avea loc in 11 august, iar finalele pe aparate, intre 14-16 august. Sambata noapte, la masculin, Marian Dragulescu a obtinut calificarea in finala la sarituri, iar Andrei Muntean in finala la paralele. Gimnastica romaneasca este reprezentata la Rio doar de Marian Dragulescu si Andrei Muntean, respectiv Catalina Ponor, dupa ce echipele tricolore au ratat calificarea la JO.

Andreea Chitu, invinsa in sferturi, va evolua in recalificari la cat. 52 kg

Judoka romana Andreea Chitu a fost invinsa de italianca Odette Giuffrida in sferturile de finala ale categoriei 52 kg, duminica, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro si va evolua in recalificari. Chitu (28 ani), fost dubla vicecampioana mondiala si campioana europeana, a pierdut prin yuko in fata italiencei, intr-un meci in care a atacat in marea majoritate a timpul, dupa o eroare comisa in primul minut. Chitu a acuzat si o accidentare la picior, schiopatand in multe momente. Andreea Chitu va lupta in recalificari, de la ora 21,30 (ora Romaniei), contra braziliencei Erika Miranda, invinsa de chinezoaica Ma Yingnan.

Judoka Andreea Chitu s-a calificat in sferturile de finala ale categoriei 52 kilograme, la JO de la Rio

Judoka Andreea Chitu s-a calificat, duminica, in sferturile de finala ale categoriei 52 de kilograme, dupa ce a invins-o pe iberica Laura Gomez, la Jocurile Olimpice de la Rio.
Lider mondial al categoriei 52 de kilograme, Andreea Chitu a avut primul tur liber in grupa A, iar in turul secund a invins-o pe iberica Laura Gomez prin ippon, dupa doua minute si noua secunde.


In sferturile de finala, Chitu se va duela cu sportiva italiana Odette Giuffrida, pentru castigarea grupei A si calificarea in semifinale.

Semifinalele si recalificarile categoriei sunt programate de la ora 21.30 (ora Romaniei).

In prima zi a competitiei de judo, Monica Ungureanu a fost eliminata, sambata, in primul tur al categoriei 48 de kilograme de europeana en-titre, Charline van Snick (Belgia), dupa nici doua minute, prin ippon.

Romania mai este reprezentata la judo de vicecampioana olimpica din 2012, Corina Caprioriu (57 kg, concureaza luni) si de Daniel Natea (plus 100 kg, in 12 august).

La ultima editie a JO, Londra 2012, Romania a obtinut doua medalii, ambele de argint, prin Alina Dumitru (48 kg) si Corina Caprioriu (57 kg).

Meciurile de tenis de la Jocurile Olimpice au fost amanate, din cauza vantului puternic

Meciurile de tenis programate sa inceapa duminica, la ora 17.00, au fost amanate, din cauza vantului puternic, informeaza L'Equipe. Singurul meci care se disputa este cel de pe arena Centrala, dintre germanul Dustin Brown si brazilianul Thomaz Bellucci. Duminica ar trebui sa intre in concurs Irina-Camelia Begu la simplu si la dublu cu Monica Niculescu, dar si perechea Andreea Mitu/Raluca-Ioana Olaru.

Intrecerile de canotaj de duminica, anulate din cauza vremii

Cursele de canotaj programate duminica la Jocurile Olimpice de vara de la Rio de Janeiro au fost anulate din cauza vremii nefavorabile, au anuntat organizatorii, citati e Reuters. Un motiv exact nu a fost oferit pentru amanarea curselor de duminica. Vantul a agitat apele in laguna Rodrigo de Freitas inca de dimineata, iar Federatia Internationala de Canotaj (FISA) anuntase anterior ca a fost afectat sistemul de marcare a cursei. Calificarile de duminica au fost amanate in doua randuri, inainte de a fi anulate. Duminica erau programate sa evolueze trei barci romanesti, la dublu rame fara carmaci feminin (Laura Oprea, Lavinia Tarlea), dublu vasle feminin, categorie usoara (Ionela Lehaci, Geanina Beleaga) si patru rame fara carmaci - masculin (Vlad Aicoboae, Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Toader Gontaru). Federatia Internationala de Canotaj a anuntat ca vremea se va inrautati luni si marti, cand ar trebui sa aiba loc alte curse.

Programul sportivilor romani duminica, 7 august

Ora 15:00 Tenis de masa Daniela Dodean Monteiro (simplu) tur 2, daca trece de primul tur (Rio Centro)

Ora 15:30 Canotaj Cristi Pirghie, George Palamariu (2-) - recalificari (Lagoa Stadium, Copacabana)

Ora 15:45 Gimnastica artistica Catalina Ponor (individual compus)  - calificari (Rio Olympic Arena)

Ora 16:00 Tenis de masa Daniela Dodean Monteiro (simplu) - turul 3 (Rio Centro)

Ora 16:30 Canotaj Laura Oprea, Lavinia Tarlea (2-)  - calificari (Lagoa Stadium, Copacabana)

Ora 16:50 Canotaj Ionela Lehaci, Geanina Beleag (2x, cat. usoara) - calificari (Lagoa Stadium, Copacabana)

Ora 17:20  Judo Andreea Chitu (cat. 52 kg) 17,23 - optimi (Carioca Arena 2)

Ora 18:00 Canotaj Adam, Cozmiuc, Gontaru, Aicoboae (4-, masc.) - calificari (Lagoa Stadium, Copacabana)

Ora 18:00 Tenis simplu si dublu, feminin si masculin - turul 1 (Olympic Tennis Center)

Ora 19:16 Inot Robert Glinta (100 m spate) - serii (Olympic Aquatics Stadium)

Ora 20:30 Tenis de masa Ovidiu Ionescu (simplu) - turul 2, daca trece de primul tur (Rio Centro)

Ora 21:06
Inot Coste, Macovei, Radu, Trandafir (4x100 m liber)  - serii (Olympic Aquatics Stadium)

Ora 21:30
Judo Andreea Chitu (cat. 52 kg)  - recalificari si finale (Carioca Arena 2)

21:30 Tenis de masa Adrian Crisan (simplu)  - turul 2, daca trece de primul tur (Rio Centro)

Ora 00:00 Tenis de masa Elizabeta Samara (simplu)  - tur 3 (Rio Centro)

Ora 3:00
Tenis de masa Ovidiu Ionescu (simplu)  - tur 3 (Rio Centro)

Ora 5:12 Inot Robert Glinta (100 m spate) - semifinale (Olympic Aquatics Stadium)


Ora 05:52 Inot Coste, Macovei, Radu, Trandafir (4x100 m liber)  finala (Olympic Aquatics Stadium)
 

 

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Cum au schimbat Jocurile Olimpice orasul Rio de Janeiro. Imagini spectaculoase inainte si dupa, dar si proteste si scandaluri
Cum au schimbat Jocurile Olimpice orasul Rio de Janeiro. Imagini spectaculoase inainte si dupa, dar si proteste si scandaluri

12 miliarde de dolari au investit autoritatile braziliene in Jocurile Olimpice de la Rio. Majoritatea lucrarilor de infrastructura vor ramane acolo, unele sunt temporare. Cat de utile sunt cu adevarat si cat a fost doar interes se va vedea peste ani.

JO 2016. Horia Tecau si Florin Mergea s-au calificat in optimi, Cristi Pirghie si George Palamariu, in semifinala la canotaj
JO 2016. Horia Tecau si Florin Mergea s-au calificat in optimi, Cristi Pirghie si George Palamariu, in semifinala la canotaj

Aat la Rio cat si acasa emotiile sunt in crestere, pentru ca sportivii nostri au intrat in competitii.

Brazilia a dat startul Jocurilor Olimpice de la Rio cu un puternic mesaj eco. Ponor a dus steagul Romaniei pe Maracana
Brazilia a dat startul Jocurilor Olimpice de la Rio cu un puternic mesaj eco. Ponor a dus steagul Romaniei pe Maracana

Deschiderea Jocurilor Olimpice de la Rio a fost un spectacol elegant, simplu, decent si cu cateva mesaje puternice, in special pe teme ecologice.

Recomandări
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme
Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme

În România, autoritățile pregătesc mii de saci cu nisip pe care să îi transporte în zonele unde Dunărea ar putea face probleme.

"Amendamentul Iohannis" și jocurile de culise. De ce ar vrea PSD ca președintele să fie pe lista PNL la parlamentare

Inițiativa PNL, care i-ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare, naște controverse în instituțiile statului.