"Minunea" iPhone si succesul Apple. Cu doar 14,5% din vanzari, compania americana obtine 94% din profitul global

Ultima actualizare: 20-11-2015 00:42
iPhone 6S - AGERPRES

Telefoanele produse de Apple acopera doar 14,5% din volumul total de smartphone-uri vandute, insa profitul obtinut din acestea e cu adevarat impresionant.

Cu doar 14,5% din vanzari, iphone aduce pentru Apple 94% din profitul global. Aceasta diferenta uriasa vine din marginea mare de profit pe care Apple reuseste sa o obtina din telefoanele sale.

Pretul mediu al unui iPhone este de 670 de dolari, cu o marja operationala de 37%. Samsung vinde in medie un telefon cu 180 de dolari. Si asta pentru ca desi varfurile de gama se "bat" la preturi si la profit cu iPhone-ul, Samsung vinde si foarte multe telefoane ieftine, unde profitul e mai mic. Astfel, desi in volum Samsung se poate lauda cu vanzari mult mai mari, cand se trage linie si se ia in calcul profitul, Apple este cea care domina piata.

In plus, analistii mai pun cresterea Apple si pe esecul suferit de companii precum HTC, Blackberry Sony si Lenovo. Acestea au esuat in a se impune pe piata telefoanelor de peste 400 de dolari.

Chiar daca unii analisti, citati de Apple Insider, avertizeaza ca Apple nu mai poate urca dincolo de aceste cifre, Tim Cook a anuntat nu cu mult timp in urma ca cererea pentru noile versiune ale iPhone-ului a depasit productia, o situatie cu care putine companii se pot lauda. In luna octombrie, Cook anuntase ca procesul de productie va fi adus la nivelul cererii de pe piata.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO