iLikeIT. Orice masina cu computer de bord poate fi modificata incat sa se conduca singura. Cat de mult costa piesele

26-05-2016 09:58

iLikeIT. Orice masina cu computer de bord poate fi...
iLikeIT. Orice masina cu computer de bord poate fi...

Viitorul automobilului abia acum se scrie.

Dupa prima suta de ani in care a avut nevoie de benzina si un sofer atent in spatele volanului, masina se pregateste sa devina un robot inteligent.

Unul care ne va duce in siguranta la destinatie dar nu inca. Asta nu ii opreste insa pe oameni sa viseze la asta. La propriu si la figurat. George Buhnici ne explica la iLikeIT.

O lume intreaga a vazut viralul cu soferul care doarme la volanului unei Tesla Model S pusa pe pilot automat. Un alt clip celebru arata cum o Tesla intrece fara probleme un Dodge Hellcat. Pe de alta parte, oricat de inteligenta e, masina electrica are nevoie de senzori. Asa apar situatii ca aceea in care o Telsa risca sa faca accident din cauza unui fluture de noapte care s-a asezat pe senzor

Mai nou, exista si hackeri care ne invata cum sa ne modificam computerul de bord al masinii pentru ca aceasta sa se conduca singura, la fel ca un model de ultima generatie. E nevoie de piese suplimentare – cea mai scumpa, radarul, poate fi cumparata si cu 100 de dolari. Cu ajutorul lor va puteti face singuri masina smart.