Google lucreaza la pastila "Doctor House". Pilula care o sa va spuna precis de ce suferiti

30-10-2014 11:35


pastile verzi

Dupa cautari pe Internet, Google trece si la cautari in corpul omenesc

Gigantul online lucreaza in acest moment la o pastila care va inlocui toate analizele si diagnosticele medicale. Continand nanoparticule, pilula va putea identifica toate problemele de sanatate ale celui care o inghite. Si, cu toate ca suna SF, cercetatorii care lucreaza la aceasta revolutie medicala promit ca ar putea fi gata in 5 ani.

Studiile au loc in cadrul laboratoarelor Google X, aceleasi care au produs si celebrii ochelari Google Glass. Savantii au pus deja punct nanoparticule care diagnosticheaza anumite infectii, dar si cancerul si pot chiar distruge celulele canceroase. Iar in urmatorii ani ei spera sa realizeze pastila “Doctor House”, care poate diagnostica cu precizie orice problema din organism.

Cum ne-a adus Google la un click distanta de fundul oceanului

Pentru inceput, insa, cei de la Google au nevoie sa stabileasca ce inseamna un organism sanatos. Potrivit Wall Street Journal , proiectul “Baseline Study” reuneste o echipa de 100 de oameni de stiinta care sa realizeze cea mai completa imagine realizata pana acum a unui organism uman complet sanatos,.

Sursa: Smithsonian.com