GOOGLE DOODLE. Intrarea în noul an, celebrată de Google printr-un Doodle special

Ultima actualizare: 14-03-2018 09:17
Google doodle
Captură

GOOGLE DOODLE: Oamenii din toate colțurile lumii au sărbătorit trecerea dintre ani. Nici Google nu a ignorat acest eveniment, marcând Revelionul dintr-un logo "Google Doodle" special creat.

Anul acesta, petrecerile s-au ținut în condiții sporite de securitate, pe fondul atacurilor teroriste care au marcat anul 2016. 

La New York, două milioane de petrecăreţi au participat la tradiţionala coborâre a bulei luminoase, în pofida temperaturilor foarte scăzute. În acest context, securitatea a fost sporită, mai ales că în urmă cu câteva săptămâni în principalul terminal din Manhattan a avut loc o explozie cu un dispozitiv improvizat.
Și în Las Vegas, oraș marcat de cel mai devastator masacru din istoria recentă a SUA, a sărbătorit de asemenea trecerea dintre ani în condiţii de securitate sporită.

Nici Europa nu a fost scutită de acţiuni teroriste în ultimii ani. Astfel, în multe orașe importante, Revelionul a fost mai tensionat decât în anii precedenți. La Paris, sute de mii de persoane s-au strâns pe Champs-Elysees pentru un spectacol de sunet şi lumină la Arcul de Triumf. Mulţimea a fost protejată de peste 1.800 de membri ai forţelor de securitate. Pentru a accede în zona festivităţilor, spectatorii au fost supuşi percheziţiilor, scrie Agerpres.

La Londra, peste 100.000 de persoane şi-au procurat bilete pentru a asista la un foc de artificii pe malurile Tamisei. Pentru a respecta tradiţia, orologiul Big Ben a bătut cele 12 lovituri de la miezul nopţii. Deşi capitala britanică a fost ţinta a patru atentate în 2017, Scotland Yard a indicat că a mobilizat mai puţini poliţişti decât anul trecut pentru noaptea de Anul Nou.

În Germania, organizatorii sărbătorii de Anul Nou de la poarta Brandenburg din Berlin au prevăzut, pentru prima oară în corturi medicale ale Crucii Roşii, amplasamente specifice pentru preluarea femeilor victime ale unor potenţiale hărţuiri sexuale sau care s-ar fi simţit ameninţate. Circa 1.600 de agenţi suplimentari erau în exerciţiul funcţiunii în noaptea de Revelion. Atentatul ce a vizat un târg de Crăciun anul trecut la Berlin, soldat cu 12 morţi, a rămas de asemenea proaspăt în memoria localnicilor.

La Moscova, principalele bulevarde şi pieţe au fost ornate şi un foc de artificii a iluminat 36 de clădiri ale capitalei ruse. Turcia păstrează amintirea tragicului An Nou 2017, când un bărbat înarmat cu o puşcă de asalt a intrat în cea mai celebră discotecă din Istanbul, Reina, ucigând 39 de persoane şi rănind alte 79.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO