Daca n-ati vizitat toata Romania, o puteti face virtual. Jocul care promoveaza cele mai frumoase locuri din tara

Ultima actualizare: 18-02-2015 07:01

Daca n-ati avut timp pana acum sa bateti cu piciorul toate colturile Romaniei, puteti sa le descoperiti... virtual. Cateva muzee si ONG-uri au inventat un joc, care promoveaza cele mai frumoase destinatii de la noi.

Puteti sa va distrati, macar pe calculator, in Vama Veche, sa alunecati apoi pe canalele Deltei, sa vizitati Timisoara sau Bucurestiul. In calatorie, prin Romania 3D, veti fi insotiti de Mihai, avatarul din joc, dar si ghidul dumneavoastra.

Calatorul trebuie sa colectioneze comori si sa aiba cateva cunostinte de istorie si geografie, pentru a putea trece la urmatorul nivel. Va trebui sa identifice obiective turistice, statui dar si locuri celebre in tara noastra, pentru a putea ajunge, virtual, in urmatoarea destinatie.

Dupa un drum lung si obositor calatoria se incheie in Vama Veche, ultima destinatie.

Jocul a fost gandit ca un ghid turistic.

Nicolae Narghiol: "Fiecare roman trebuie sa decopere cele mai frumoase locuri din tara lui, fie ca vorbim de orase, sate, muzee. Si atunci m-am gandit sa fac o platforma online, care sa fie disponibila pe internet, pc si smartphone si sa fim turisti virtuali."

Turul virtual se adauga altor 50 deja existente in Muzeul Taranului Roman din Bucuresti, Complexul Muzeal Astra din Sibiu sau Muzeul Satului din Capitala. Calatoria 3D prin Romania va include in viitor si aceste vizite virtuale ale muzeelor, dar si o componenta de chat, astfel incat utilizatorii sa comunice intre ei si de ce nu, sa se plimbe impreuna.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO