Campanie inedita pentru soferii din Marea Britanie. Experimentul care simuleaza condusul sub influenta substantelor ilegale

Ultimul update: Marti 19 Ianuarie 2016 07:02
Data publicarii: Sambata 16 Ianuarie 2016 18:56
Categorie: Smart things

Un experiment inedit, gandit de compania Ford, este menit sa ii faca pe soferi constienti de pericolul conducerii sub influenta drogurilor.

Asta, in conditiile in care o statistica recenta arata ca numai in Marea Britanie, substantele ilegale fac 200 de victime anual. Iata ce se intampla atunci cand cel de la volan nu are mintea limpede.

Fiecare sofer responsabil stie ca orice drum inseama un exercitiu de multitasking, atentie sporita si coordonare perfecta. Lucruri imposibil de realizat sub influenta drogurilor, care pun in pericol nu doar viata celui de la volan, ci si a celorlalti.

David este un tanar de 21 de ani, care a acceptat sa se supuna experimentului. A imbracat un costum special care simuleaza condusul sub influenta substantelor ilegale.

Richard Suchet, reporter Sky News: “Ochelarii emit numeroase culori si simuleaza vederea dubla, in urechi am un zgomot groaznic, am o bratara care vibreaza pe incheietura, centuri pentru coate si genunchi, si o greutate foarte mare pentru glezna stanga. Evident, nu creeaza senzatiile pe care le ai sub influenta stupefiantelor, dar simuleaza efectele drogurilor asupra timpilor de reactie , a concentrarii si coordonarii"

Parlamentarii vor sa interzica detectoarele de radar. La ce se vor expune soferii care vor continua sa le foloseasca

Prima provocare... deschiderea portierei. Apoi, parcarea cu spatele. David a picat si testul ... unui simplu slalom.

David Bloomfield, participant experiment: “Simt ca sunt coplesit de o groaa de senzatii, tot ceea ce incerci sa faci este impiedicat de greutati ,nu vezi ce faci.. Este extrem de dificil sa incerci sa conduci o masinaca, atunci cand ai simturile diminuate.”

6 mii de tineri soferi vor imbraca acest costum anul acesta, pentru a-si da seama ca ar fi o inconstienta sa se urce la volan sub influenta stupefiantelor.

Rob Ewans, politia ESSEX: “Ne-am gandit sa schimbam strategia si sa le oferim toate informatiile, astfel incat ei sa faca alegerile corecte."

Potrivit politiei, acestea provoaca accidente in care isi pierd viata 200 de oameni, in fiecare an, si asta numai in Marea Britanie.”

Legea care ar putea schimba piata asigurarilor din Romania. Ce se va intampla cu soferii care sunt implicati intr-un accident

Legea care ar putea schimba piata asigurarilor din Romania. Ce se va intampla cu soferii care sunt implicati intr-un accident

primăria Cluj

Ce știe să facă Antonia, primul funcționar public virtual, care va ”lucra” la Primăria Cluj

Cambridge Analytica, compania de date care a asigurat victoria lui Trump, a fost interzisă pe Facebook

Elon Musk: Inteligența artificială este mult mai periculoasă decât armele nucleare

Aplicația care trimite la nevoiași mâncarea nevândută din restaurante și magazine

Cum recunoaștem fake news-urile. Fenomenul afectează foarte mulți români

iLikeIT. Care este mai eficient, laptopul sau telefonul

fortnite Battle Royale

iLikeIT. Jocuri de week-end: moda Battle Royale