Aplicatie de taximetrie interzisa in capitala in urma unui VIOL. Intr-un oras din Romania sunt peste 100 de soferi inscrisi

Ultima actualizare: 11-12-2014 07:15
femeie cu fusta scurta care urca in taxi

Controversata aplicatie de taximetrie Uber a fost interzisa intr-unul din cele mai mari orase ale lumii, cu o populatie care o depaseste pe cea a Romaniei

 Taximetria prin intermediul aplicatiei Uber a fost interzisa in capitala Indiei, New Delhi, si in toata regiunea din jurul acesteia, dupa un scandal cu acuzatii de viol. Potrivit BBC, o femeie in varsta de 26 de ani a depus plangere impotriva unui sofer care folosea Uber, acuzandu-l de viol. Medicii legisti au confirmat ca tanara a fost victima unei agresiuni sexuale iar taximetristul a fost arestat duminica.

Femeia a declarat ca, dupa o cina la restaurant, a comandat o masina prin aplicatia Uber. A atipit in timpul calatoriei si s-a trezit intr-o zona izolata de la marginea orasului New Delhi, unde a fost violata de sofer. Ulterior, acesta si-a abandonat masina si s-a intors la domiciul sau, intr-un alt oras, unde a fost ulterior arestat.

Afla cum functioneaza Uber, aplicatia care ar putea face din orice sofer un taximetrist

In urma plangerii tinerei, autoritatile din regiunea Delhi au interzis folosirea serviciilor Uber, motivand ca acestea isi dezinformeaza clientii, promitandu-le servicii de taximetrie autorizata, cand de fapt soferii nu sunt verificati in niciun fel.

Directorul Uber, Travis Kalanick, a comentat printr-un comunicat de presa in care anunta ca va face “tot ce ii sta in puteri pentru a-l aduce pe vinovat in fata justitiei si a ajuta victima si familia acesteia”. De asemenea, CEO-ul Uber sustine ca va colabora cu autoritatile din India pentru a introduce un sistem de verificare a conducatorilor auto inscrisi in aplicatie, dar si cu organizatiile pentru siguranta femeilor din New Delhi.

Compania Uber intentioneaza sa intre in curand si pe piata romaneasca. In aceasta toamna si-a lansat deja o pagina pentru Bucuresti, unde s-au inscris peste 100 de soferi – aceasta fiind cifra minima pentru ca Uber sa inceapa sa opereze intr-un oras. Ulterior, Uber a anuntat ca este in cautarea unui director general pentru Romania, a unui director de marketing si a unuia pentru operatiuni si logistica. Insa, potrivit legilor romanesti, este interzis ca un sofer sa transporte persoane fara sa aiba autorizatie, amenda in acest caz mergand pana la 5.000 de lei.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO