Aplicatia creata de teroristii Statului Islamic pentru a comunica in secret. De unde poate fi descarcata

15-01-2016 11:14


terorist la laptop

Teroristii Statului Islamic isi perfectioneaza metodele de comunicare, dupa ce au fost expulzati din retelele sociale.

Expertii in securitate informatica de la Ghost Security, un grup desprins din Anonymous dupa atacul de la Charlie Hebdo si care s-a dedicat vanarii extremistilor islamisti afirma ca ISIS si-a creat propria aplicatie de mesagerie pe Android. Botezata “Alwari”, aceasta ar fi folosita de teroristi pentru a comunica criptat intre ei.

Citeste si: Statul Islamic isi organizeaza atacurile pe retelele de socializare. "Are un serviciu help desk similar companiilor IT"

Militantii Statului Islamic au fost “vanati” in ultima perioada pe retelele sociale si eliminati din aplicatii ca Telegram sau WhatsAPp. In plus, acestea erau expuse monitorizarii de catre servicii. Ca urmare, spun specialistii in securitate, ISIS a preferat sa ii creeze propria aplicatie de mesagerie online. Aceasta nu poate fi descarcata din Google Play, dar e usor accesibila pe dark web, “internetul ascuns”.

In decembrie 2015, cei de la Ghost Security au descoperit o alta aplicatie creata de un grup apropiat de ISIS, Amag Agency. Aceasta difuza un flux de mesaje si clipuri de proganda ale Statului Islamic. Intre timp, aplicatia a fost stearsa, fiind inlocuita de Alwari, care aduce in plus mai ales faptul ca toate comunicatiile sunt criptate.
 

Sursa: Fortune