Aeroportul din Miami a introdus recunoaşterea facială a pasagerilor

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 01 Martie 2018 09:09
Categorie: Smart things

Sistemele de recunoaştere facială îşi fac treptat loc în vieţile noastre. Aeroportul din Miami a devenit primul din Statele Unite care implementează tehnologia pentru pasagerii zborurilor internaţionale.

Şi târgul din Barcelona, dedicat telefoniei mobile, a permis pentru prima dată introducerea acestui sistem la unul dintre punctele de acces destinate vizitatorilor. Pasagerii curselor internaţionale care au ajuns pe aeroportul din Miami au avut parte de o surpriză. Identitatea le-a fost verificata cu ajutorul unui sistem de recunoaştere facială.

Todd Owen, comisar de la vamă: "Camera compară imaginea individului pe care îl are în faţă cu o fotografie de la noi din sistem, în majoritatea cazurilor, o fotografie din paşaport. Stabileşte pe această cale dacă e vorba de aceeaşi persoană. În acest timp, ofiţerul de pe aeroport verifică alte aspecte legate de respectivul pasager."

Intr-un minut, sistemul poate procesa datele pentru zece persoane. "De obicei aşteptăm cam o oră la coadă. Acum totul a fost foarte rapid", spune un pasager.

Recunoaşterea facială este folosită pentru prima oară şi la salonul mondial al mobilităţii din Barcelona. Ca să scape de cozi, unii dintre vizitatori s-au înscris în baza de date a companiei canadiene care a conceput sistemul.

Cu câteva săptămâni înaintea conferinţei, au trimis o fotografie. Sistemul dotat cu inteligenţă artificială analizează 158 de puncte, precum structura osoasă, culoarea tenului, culoarea ochilor, spaţiul dintre ochi.

Glenn Tinley, reprezentantul companiei: "Oamenii vin la noi şi îi felicită pe operatori. Sunt încântaţi de cum merg lucrurile."

Compania speră că tehnologia va fi folosită în curând şi la marile evenimente organizate pe stadioane sau în centrele comerciale. Se discută şi posibilitatea ca sistemul de recunoaştere facială să fie implementat la metroul din Londra. Va fi creata astfel o uriaşă bază de date, care este tentantă pentru companiile de consultanţă.

Compania canadiană spune că va distruge toate fotografiile celor care îi folosesc sistemul la evenimentul organizat in Barcelona. Legea însă nu le interzice firmelor să dea datele poliţiei sau companiilor de consultanţă.

Softul care identifică microexpresiile faciale, prezentat în Barcelona
Softul care identifică microexpresiile faciale, prezentat în Barcelona
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery