Softul care identifică microexpresiile faciale, prezentat în Barcelona
Credeți că puteți ascunde orice reacție? Atunci trebuie să treceți testul propus de o companie spaniolă, care a pus la punct un soft ce identifică așa-numitele "micro-expresii" ale feței.
Are aplicații spectaculoase care vă permit, de exemplu, să deschideți ușa casei cu un zâmbet. Dar poate ajuta și la descoperirea unor suspecți, în aeroporturi. La salonul mondial al mobilității de la Barcelona, tehnologia împinge mereu limitele. Un jurnalist de la CNN a testat o mașină care se conduce singură, controlată de un smartphone.
Există o cameră video deasupra plafonului mașinii, care trimite toate informațiile și imaginile unui smartphone fixat deasupra bordului, iar telefonul ia decizii în privința felului în care mașina se deplasează.
Alegeri 2024
01:54
Rezultate alegeri prezidențiale în Teleorman. Marcel Ciolacu, victorie în judeţ. A obţinut dublu faţă de Călin Georgescu
01:47
Rezultate alegeri prezidențiale în Suceava. Călin Georgescu a câştigat alegerile, urmat de Marcel Ciolacu
01:42
Rezultate alegeri prezidențiale în Arad: Călin Georgescu - 23,29%, George Simion - 17,24%, Marcel Ciolacu - 14.88%
01:35
Rezultate alegeri prezidențiale în Iași. Elena Lasconi câştigă în judeţ, urmată de Călin Georgescu şi Marcel Ciolacu
Mașina dezvoltată de un mare producător de echipamente de telecomunicații din China nu se deplasează cu viteză prea mare, dar recunoaște și evită obstacolele în poligon.
Un soft dezvoltat de o companie spaniolă măsoară așa-numitele "micro-expresii" ale feței unei persoane.
”Asta înseamnă că măsurăm în aproximativ 60 de puncte reacții aproape imperceptibile ale mușchilor faciali. Astfel, putem descifra 6 emoții de bază, 97 de emoții secundare și 8 stări de spirit”, explică Maria Pocovi, director și fondator al companiei.
Principalii clienți ai companiei cu sediul în Valencia provin din sectorul de cercetare a pieței. Softul care trădează orice emoție ajută diferite branduri să afle cum clienții lor răspund la produsele respective sau la reclame. Dar aplicaţiile sunt mult mai diverse.
”Avem un proiect prin care reușim să înțelegem cum interacționează oamenii cu clădirile. De exemplu, numai printr-un zâmbet deschizi ușa casei tale”, a mai transmis Maria Pocovi.
De asemenea, această tehnologie ar putea fi o unealtă valoroasă pentru poliția antitero, care trebuie să depisteze persoane supecte în locuri foarte aglomerate, cum ar fi aeroporturile.
Totul este "conectat" la Congresul mobilității de la Barcelona. Bocancii "smart" trimit alerte privind starea muncitorilor care lucrează în locuri periculoase. Sursa de inspirație a celor care au creat tehnologia este bătrânul cod Morse, pentru că mesajul poate fi transmis prin ridicare degetului mare de la picior, în interiorul bocancului, sau apăsarea unui buton din exterior.