Orasul de sub Bucuresti - imagini socante din viata oamenilor strazii
Mii de oameni traiesc pe strada si in canale si multi dintre ei nu au nicio sansa de scapare. Viseaza doar la o viata mai buna.
Un reportaj cutremurator despre un univers dominat de droguri, boli si mizerie.
Emisiunea "Romania, te iubesc" poate fi urmarita LIVE pe ProTv, ProTv NEWS si pe m.stirileprotv.ro , de pe orice device care este conectat la internet. Pe aparatele care ruleaza sistemele de operare iOS (iPod, iPhone, iPAD) si Android, poti urmari LIVE emisiunea in sectiunea VIDEO, pe aplicatiile speciale ale www.stirileprotv.ro. Daca esti pe mobil, click aici.
Nepasarea responsabililor pune capac peste canale si peste sperantele a sute de suflete.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Coboram in capitala de sub Bucuresti - facem radiografia orasului de sub oras si dezvaluim cum se fac bani frumosi de pe urma oamenilor fara adapost. Vedeti si unde au ajuns fostii aurolaci ai tranzitiei, cei filmati in anii '90 la Gara de Nord, cu punga la gura.
Duminica, la "Romania, te iubesc!", va aratam cum traiesc, ce inseamna pentru ei "acasa" si cum pot fi ajutati. Tot duminica ii cunoasteti si pe aceia dintre ei care au iesit la suprafata si reusesc acum sa duca o viata normala.
Iata cum a trait corespondentul special "Romania, te iubesc!" Rares Nastase despre experienta documentarii pentru acest material:
"Am batut tara de la un capat la celalalt, am facut anchete prin toata Romania, insa, chiar in Bucuresti, aveam sub nas un subiect extrem de incitant – fenomenul oamenii strazii.
Am pornit acest reportaj de la o filmare facuta de colegii de la Stiri, care lua in discutie problema drogurilor de la Gara de Nord si comunitatea oamenilor fara adapost din aceasta zona. Am dezvoltat subiectul, insa am descoperit ce inseamna cu adevarat universul oamenilor strazii cand am coborat in subteran. Intr-o alta lume, cu ierarhii, reguli stricte, un univers al mizeriei si al drogurilor. Cel mai greu in acest demers a fost sa imi conving colegii operatori sa ma insoteasca, pentru a filma in canale. De ce, e usor de inteles.
Pe vremea studentiei si chiar mai inainte, in liceu, veneam cu trenul din provincie la Bucuresti, iar Gara de Nord m-a surprins peisajul copiilor aurolaci. Micii cersetori cu punga de aurolac la gura, deloc putini, erau o noutate pentru mine. Cand am facut acest reportaj, am vrut sa vad ce s-a intamplat cu acei copii, care bateau strazile din zona Garii si dormeau in canale, prin anii '90. Pe unii i-am gasit mai repede, pe altii, mai greu. Cum arata acum, unde i-a adus viata, cat de impresionante sunt povestile lor si daca au reusit sa scape de canal si traiul in mizerie, vedeti duminica.
Am pornit acest demers jurnalistic crezand ca autoritatile nu prea au ce sa faca pentru acesti amarati, fundatiile se limiteaza la o masa calda si niste haine pentru oamenii strazii, iar acestia nu vor si nu pot sa se reintegreze in societate, sub nicio forma. Cat de mult m-am inselat si cat din ce credeam s-a adeverit, vedeti duminica".