Viziteaza Slovenia! Un adevarat paradis natural

Slovenia

Daca vrei o vacanta linistita si iti doresti sa fii cat mai mult in mijlocul naturii, Slovenia este locul ideal pentru o vacanta.

Este o tara mica cu 6 parcuri naturale protejate de UNESCO care includ lacuri glaciare , numeroase pesteri si locuri de relaxare.

Pentru a te bucura de toate acestea un tur al Sloveniei este bine venit in orice anotimp. Preturile sunt putin mai mari decat in Romania, dar nu vei spune in niciun moment ca ai platit degeaba.

Cazare

Cazarea la pensiuni este intre 15 si 25 de Euro cam in toate orasele si nu necesita rezervare. Sistemul de informare pentru turisti “Tourist Info” este foarte bine dezvoltat si in orice oras te-ai afla - mare sau mic – este informat despre atractiile din zona, ti se ofera harti ale zonei si mai ales ti se ofera posibilitati de cazare. Atentie, aceste “Tourist Info” au program doar intre 8:00-19:00.

Citește și
Olanda
Olanda, intre istorie si dezmat!
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Ce sa vizitezi

Acest tur include majoritatea atractiilor din Slovenia si incepe cu capitala – Lubliana - zona de munte - Bled, Krankska Gora – o multime de pesteri renumite si se incheie pe coasta Marii Adriatice la o petrecere pe plaja .

Lubliana - este capitala Sloveniei si cel mai mare oras, situat in centrul tarii. In Lubliana merita vizitat Castelul care se afla pe dealul din centrul orasului, este un castel construit in 1495 de o marime impresionanta. Accesul in castel este gratuit, iar aici poti admira galeria de arta “Galerija Rustika” cu obiecte traditionale slovene sau poti vizita Muzeul Virtual cu proiectii 3D.

Intrarea in muzeu costa 3.3EUR pentru adulti si 2.04 EUR pentru studenti si copii. In curtea interioara a castelului te poti delecta cu un concert sau o piesa de teatru la una dintre terase si poti servi un pahar de vin sau o prajitura.

In Slovenia parcurile naturale sunt la mare cautare fiind foarte bine organizate pentru turisti si bine intretinute. Unul dintre acestea este Krankska Gora unde iarna se poate schia avand o capacitate de 20.200 de schiori pe ora, iar vara este un paradis natural tocmai bun de o plimbare cu bicicleta.
Aici se afla si trambulina de la Planica unde s-a realizat recordul mondial la saritura cu schiurile fiind de 239 m in 2005.

Lacul glaciar Bled este punctul de atractie principal si un loc ideal pentru relaxare. In mijlocul lacului se afla o insula cu o biserica veche al carei clopot, atunci cand suna, se spune ca poarta noroc turistilor. De pe malul lacului se poate inchiria o barca pentru a se ajunge pe insula, costul fiind de 5 EUR pe ora. La sud de Bled se afla lacul Bohinj si cascada Savica avand o lungime totala de 78 de m.

Pestera Postuina este cea mai mare pestera din tara si una dintre cele mai mari din Europa, avand o lungime de 20.570 m, fiind creata de raul Pivka. Aici se afla Proteus anguinus, asa numitul Human Fish care este protejat de lege in Slovenia.

Vizitarea celor 20 de km de pestera se face intr-un tur organizat din ora in ora, se parcurg 12 km cu un mini-tren, iar restul pe jos. Costul de vizitare este 20 de euro pentru adulti si 16 euro pentru studenti si copii. Langa pestera se afla castelul Predjama, costul unei vizite este de 8 euro. Vara , in fata castelului se organizeaza “Erazem's Medieval Tournament” cu obiceiuri din secolul al XVI-lea si turniruri cavaleresti

Un lant faimos de pesteri se afla la “Škocjan Caves”, un loc greu de ajuns fara masina personala. Lungimea totala a pesterilor este de peste 5 km si ceea ce le face speciale este adancimea la care se afla: 200 m, imaginea creata fiind a unui canion intr-o pestera.

Centrul distractiei in Slovenia se afla in orasul Piran , aflat pe coasta Marii Adriatice, fiind renumit prin petreceri pe plaja si scufundari.

Ai sfaturi pentru cei care vor sa plece la drum? Stii totul despre un oras sau o tara? Ai fotografii spectaculoase sau vreo filmare care sa ilustreze cateva randuri? Trimite-ne povestea ta!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Travel Tips: Aglomeratie dinspre mare spre Bucuresti? Se rezolva!
Travel Tips: Aglomeratie dinspre mare spre Bucuresti? Se rezolva!

De ce sa faci patru ore din Constanta pana-n giratoriu la Autostrada Soarelui? De ce sa injuri, sa claxonezi, sa-ti omori neuronii cu acelasi sadism cu care i-ai barbieri pe-aia din ZZ Top cu penseta?

Olanda, intre istorie si dezmat!
Olanda, intre istorie si dezmat!

Olanda este cunoscuta in toata lumea ca fiind tara lalelelor, a morilor de vant si a tolerantei de orice fel. Insa poate fi mai mult decat atat: eu i-as spune tara copiilor, pentru ca mi se pare un loc perfect pentru a-ti intemeia o familie.

Creta si Santorini: mare, sare, vant, soare adormit
Creta si Santorini: mare, sare, vant, soare adormit

E greu sa-ti faci plinul de cuvinte dupa o luna de miere lenesa si fascinanta, precum cea de care m-am bucurat. Imi miroase si acum, parca, a parfum de soare, a piele incinsa, a mare sarata si stanca fierbinte spalata de valuri sau a vant de seara...

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.