Lacul Caslita - Delta de la intrarea in Delta Dunarii
De cele mai multe ori nu vedem padurea de copaci. Iar langa orasele mari raman zone mici, superbe, pitoresti, unde poti face un turism de weekend mult mai bun decat in locatiile clasice.
Ajungi imediat din Tulcea, in 5 minute de condus esti pe malul lacului si vezi apa curata, stuf care abia acum incepe sa creasca, nuferi albi si galbeni infloriti, bibani si rosioare iesite dupa hrana, pasari care cuibaresc acum si isi plimba bobocii pe langa malurile pline de papura.
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
Pestii sunt peste tot. O sa vezi barci pline de pescari care se indreapta usor spre malurile pline de stuf. Aici raman ancorate, iar din barca se itesc imediat cateva undite, in cautarea carasilor grasuni si a bibanilor iuti. Localnicii folosesc barci mai scurte si mai inguste decat celebrele lotci din Delta Dunarii, dar pescuitul se face tot cu plase. Cand vine vorba despre gatitul pestelui, indemanarea este aceeasi ca la Crisan, Maliuc, Mila 23 sau Sulina.
Daca esti in cautarea unui loc de pescuit, invata lectia batranilor din zona. Stai in barca, lipit de stuf, langa gura canalului. E drept ca nu doar pestii trec pe aici, o sa vezi si pasari si brotaci si serpi de apa. In schimb, esti in calea unor carasi grasuni si a unor rosioare vioaie. Nici stiuca nu se sfieste sa se arate si sa fugareasca puietul.
Costurile unei calatorii la Caslita nu sunt mari. Daca mergi cu autocarul din Bucuresti, pune deoparte 120 de lei pentru drumul dus-intors. Cazarea ti-o poti asigura cu 50-60 de lei pentru o camera in casele localnicilor, iar o masa copioasa (pranz si cina) variaza de la 30 la 40 de lei de persoana, in functie de gazda care gateste si felul de mancare cerut.