Amalia Enache s-a dat cu tiroliana in Thailanda

Amalia Enache

Amalia Enache, prezentatoarea stirilor noptii de la Pro Tv, a avut parte de o vacanta cu de toate in Thailanda. Timp de doua saptamani, Thailanda s-a lasat batuta-n lung si-n lat de catre vedeta Pro Tv.

"Nu cred ca-i poti rezista Thailandei, indiferent ce tip de calator esti: aventurier, comod, sarac, bogat, ca-ti place sa lenevesti la soare sau sa fii activ. Ceva din toate astea tot te va seduce, iar ei, thailandezii simt asta. E ceea ce si vor, intr-un mod foarte sincer: sa-i placi, sa le admiri tara, sa-ti fie bine acolo", spune Amalia.

Aici, Amalia a avut sentimente contradictorii in fata spectacolului natural si uman la care a asistat. Senzatia ca a ajuns intr-un "bazar stradal colorat" in care te intrebi mereu daca totul e pe bune a fost echilibrata in anumite momente ale vacantei de aceea ca a ajuns intr-o lume a veritabilului, "cu oameni cu adevarat cumsecade si cu zambete autentic sincere".

“In 2011, nu mai e chip pe lumea asta sa mai crezi ca descoperi o destinatie, un coltisor de lume, o comunitate, ceva. Totul e gata impachetat, in pachete …turistice. Eu n-am vrut sa-mi ofer doar o Thailanda ambalata frumos, numai buna de oferit vizitatorului", povesteste Amalia Enache despre aventura ei thailandeza care nu seamana deloc cu una a vreunui alt turist.

Jurnalist pana-n maduva oaselor si in vacanta, Amalia a cautat locuri nebutute, mirosul autentic traditional, rutina bastinasilor, gustul mancarurilor facute pe strada si cat mai mult din culoarea tarii.

Citește și
Iulia Vantur
Iulia Vantur se declara indragostita de India
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

"Si in Thailanda poti ajunge pana in creierii muntilor din Nord unde stii ca s-au asezat triburi venite din indepartata Mongolie, din China sau cele haituite de noua administratie din Myanmar (fosta Burma) si acolo te trezesti ca ele, triburile, te asteptau, cu bazaruri in fata satelor, cu oamenii aliniati ca la Muzeul Satului sau mai rau, ca la o gradina zoo, insa cu oameni. Te asteptau pe tine, turistul, sa-i privesti, sa te miri si sa lasi niste bani. Un miracol s-a petrecut cu mine in cele doua saptamani de vacanta in Thailanda. Tara asta m-a absorbit cu totul, ea pe mine, pe nestiute parca, in setea mea de-a o mesteca, de a asimila informatii despre istoria ei, credintele ei, despre oamenii ei sau pure curiozitati de turist : elefantii, o calatorie cu barca pe rau, vizita la triburile Karen, Akha si Paduang, o plimbare cu bicicleta la rasaritul soarelui printre ruine vechi de mai bine de 800 de ani, rezervatii naturale cu cascade pe multe niveluri, bazarurile oraselor, plimbarea cu tuk-tukul sau cu autobuzul local", spune Amalia.

Oamenii locului i-au parut Amaliei calzi si toleranti, iar tara lor, ispititoare in toate fatetele ei : "Fiecare intalnire cu un om al locului, ca te asteapta sau nu sa treci pe la el, e ca un ceai de plante, nici nu-ti dai seama la inceput cum se transforma usor-usor in medicament. Cum sunt unii meteo-dependenti, cred ca suntem si socio-dependenti. Iar cand ajungi intr-o lume in care nu vezi furie, in care totul se rezolva cu calm si in care in orice directie privesti, cineva iti va zambi, o liniste si-o stare de bine se instaleaza pe nesimtite si in interiorul tau”.

Intr-una din zilele de vacanta, in timpul unei vizite la un templu, Amalia a avut o intalnire memorabila: "Un calugar buddhist mi-a facut semn sa ma apropii. Mi-a legat la mana dreapta un snur alb, sa-mi poarte noroc. Si mi-a soptit, ca orice alt thailandez unui turist, « Happy New Year ». Dar cu privirea m-a convins ca intr-adevar totul poate sa fie bine”, si Amalia a crezut.

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Laura Cosoi si Smiley, pe urmele lui Leonardo di Caprio in Thailanda
Laura Cosoi si Smiley, pe urmele lui Leonardo di Caprio in Thailanda

Laura Cosoi si iubitul ei Smiley s-au intors de curand dintr-o vacanta de vis in Thailanda. Timp de doua saptamani cei doi s-au rupt de lume, au stat fara telefoane mobile si Internet si s-au bucurat de locuri rupte din Paradis.

Iulia Vantur se declara indragostita de India
Iulia Vantur se declara indragostita de India

Iulia Vantur a inceput anul cu un vis implinit. Vedeta Pro Tv isi doreste de ani de zile sa ajunga in India, iar 2011 a surprins-o peste noapte, fara planuri in prealabil, cu dorinta transformata in realitate.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.