Fiarta, de pruna, galbena sau incolora. Tuica,vedeta de weekend in Prahova
La Valenii de Munte, prahovenii au raspuns prezent la festivalul dedicat tariilor. Unii si-au facut provizii pentru iarna, altii au venit doar pentru petrecere. Oricum, nimeni n-a plecat fara sa guste macar un paharel.
Daca are macar 30 de grade tarie, daca e din pruna si daca a "imbatranit" cativa ani intr-un butoi de dud, atunci tuica e o licoare de cea mai buna calitate.
Pe langa aceasta reteta, de multi stiuta, producatorii de pe Valea Teleajanului au secretele lor. "Nu trebuie lasata mai mult de zece ani intr-un butoi, pentru ca trece in partea cealalta, sare calul cum s-ar spune", explica ei.
Alegeri 2024
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
Si, cum la o tuica buna se cere si ceva de mancare, la Valenii de Munte gratarele au sfarait toata ziua, langa tuciurile in care fierbeau sarmale.
Cine nu a vrut sarmale a putut gusta o bucatica de pastrama sau cativa mici, atunci pregatiti.
Ca sa fie siguri ca nu se intorc acasa cu marfa, producatorii de tuica au la dispozitie trei zile sa isi imbie clientii.