Fiarta, de pruna, galbena sau incolora. Tuica,vedeta de weekend in Prahova
La Valenii de Munte, prahovenii au raspuns prezent la festivalul dedicat tariilor. Unii si-au facut provizii pentru iarna, altii au venit doar pentru petrecere. Oricum, nimeni n-a plecat fara sa guste macar un paharel.
Daca are macar 30 de grade tarie, daca e din pruna si daca a "imbatranit" cativa ani intr-un butoi de dud, atunci tuica e o licoare de cea mai buna calitate.
Pe langa aceasta reteta, de multi stiuta, producatorii de pe Valea Teleajanului au secretele lor. "Nu trebuie lasata mai mult de zece ani intr-un butoi, pentru ca trece in partea cealalta, sare calul cum s-ar spune", explica ei.
Si, cum la o tuica buna se cere si ceva de mancare, la Valenii de Munte gratarele au sfarait toata ziua, langa tuciurile in care fierbeau sarmale.
Cine nu a vrut sarmale a putut gusta o bucatica de pastrama sau cativa mici, atunci pregatiti.
Ca sa fie siguri ca nu se intorc acasa cu marfa, producatorii de tuica au la dispozitie trei zile sa isi imbie clientii.