Revista presei: Unde e adevarul in razboiul stimulentelor
Mii de angajati ai Ministerului de Finante au intrerupt ieri activitatea din cauza taierii stimulentelor. Pana acum doua luni, bonusurile primite de functionari le-au rotunjit veniturile, in unele cazuri, pana la de trei ori salariul de baza.
Romania Libera: Hotii, hotii" si „banii, banii" au strigat ieri sute de angajati ai Ministerului Finantelor si ai directiilor publice ale acestuia din tara dupa ce si-au primit fluturasii cu salariile pe luna septembrie amputate a doua luna consecutiv prin taierea stimulentelor. Salariatii din sediul central al Ministerului Finantelor, dar si din Agentia Nationala de Administrare Fiscala reclama ca dupa eliminarea sporurilor veniturile lor au scazut drastic, dupa ce anterior salariile de baza le-au fost reduse cu 25%.
Gandul: Boc despre protestul de la Finante: se va aplica legea, „cu toate consecintele" Premierul a spus ca singura solutie pentru rezolvarea problemei este respectarea legii. "Legea este singurul lucru care trebuie discutat si de ne negociat. Adica nu avem ce sa negociem cu legea si cu aplicarea acesteia. Pe de alta parte, vreau sa fiu foarte clar: eu stiu ca traim vremuri grele, stiu ca banii pe care ii primesc bugetarii nu sunt suficienti in raport cu nevoile pe care le avem. Guvernul pe care il reprezint nu a adus criza economica in Romania, dar va fi acela care va scoate Romania din criza daca facem ceea ce trebuie", a declarat Emil Boc.
Capital: Cat de saraci sunt angajatii de la Finante Veniturile angajatilor din institutiile Ministerului de Finante - ANAF, Garda Financiara si alte institutii de control - sunt compuse din salariu de baza plus o componenta salariala provenita din procentele asigurate din amenzile acordate pentru munca la negru, contrabanda si evaziune fiscala, a declarat Sebastian Oprescu, presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici.