Revista presei: Anorexia apare si la 12 ani

Anorexie

Papusile cu forme foarte subtiri, criticile si lipsa de afectiune din partea parintilor ii pot face pe copii sa creada ca sunt grasi si urati si sa se infometeze.

Romania Libera: Anorexia care se declanseaza la varste atat de mici este un fenomen tot mai des intalnit, spun specialistii. „S-a constatat ca fetitele care se joaca cu papusile Barbie invata ca modelul de frumusete feminina este reprezentat de formele foarte subtiri ale acestor jucarii. La gradinita, o fetita care nu are formele papusii Barbie este considerata grasa si refuza sa mai manance de teama de a nu fi respinsa de celelalte colege", spune Domnica Petrovai, psiholog la Centrul National de Sanatate Mintala. De anorexie pot suferi insa si baietii, nu doar fetele. Comportamentul parintilor este la fel de important pentru sanatatea psihica a copiilor.

Gandul: Cum asteapta primarul din Jucu sa vina nemtii cu BMW-urile Vizita cancelarului german Angela Merkel la Bucuresti a adus din nou sperante privind o posibila noua investitie, de amploare, in industria auto locala. Conform zvonurilor care au aparut in jurul vizitei, Romania ar fi urmat sa fie beneficiara unei investitii consistente a BMW.

Evenimentul Zilei: Mesajul lui Merkel: In Schengen nu este spatiu pentru coruptie Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, a transmis ieri un mesaj important oficialilor de la Bucuresti, care spera ca tara noastra sa adere la zona Schengen in luna martie a anului 2011: "Trebuie sa fim siguri ca acordarea vizelor la granitele exterioare ale Romaniei se face fara coruptie, fara ilegalitati". "E important, pentru ca, altfel, spatiul Schengen in intregime ar fi periclitat de aceste lucruri ilegale", a spus oficialul german dupa discutia avuta cu premierul Emil Boc, prima etapa a unei vizite de o zi in Romania.

Jurnalul National: Libertate de miscare de 1 miliard de euro Doar cateva luni ne mai despart de mult visata aderare a tarii noastre la spatiul Schengen. Mai multa libertate de miscare, fara cozi la vama, fara controale la frontie­ra... Vor disparea granitele cu Ungaria si Bulgaria, iar Romania va deveni a doua granita externa a spatiului, ca ma­rime, dupa Finlanda. Teoretic. Practic, raportul nefavorabil pe Jus­t­i­­tie si controversata problema a ro­mi­­lor reprezinta doua dintre bilele ne­­gre ale tarii noastre. "Desi, din punct de vedere tehnic, Romania este foarte bine pregatita, intreg procesul se finalizeaza printr-un vot in Consi­liul pe Justitie Afaceri Interne", a de­cla­­rat intr-un interviu pentru Jurnalul Na­­tional Marian Tutilescu, seful De­par­tamentului Schengen din cadrul MAI.

Citește și
bani
Revista presei: Romania are bugetari miliardari!
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Adevarul: Ucigasul de la Craiova: cuminte acasa, asasin in strada Rudele lui Romel Voicu, tanarul care l-a omorat pe Andrei Goreci cu doua lovituri de cutit in fata Liceului „Tudor Arghezi", sunt socate de fapta acestuia si spun ca era un baiat linistit. Bunica din partea tatalui cea care l-a crescut pe Romel Voicu, plange tot timpul, de cand a aflat ca nepotul ei a ucis un elev. Femeia in varsta de 83 de ani nu intelege de ce tanarul a facut acest lucru.

Ziarul FinanciarCe politici de HR au aplicat firmele in ultimul an: au mai dat afara oameni, dar au majorat salariile Numarul mediu de angajati din firmele private a scazut cu 5% in perioada septembrie 2009 - septembrie 2010, insa angajatorii au decis sa majoreze veniturile angajatilor ramasi, in medie, cu 9%, potrivit celui mai recent studiu realizat de compania PayLogic, care ofera servicii de externalizare a salariilor si administrare de personal. Studiul a fost realizat pe un esantion de 102 firme private care au impreuna 12.350 de angajati. Insa cresterea reala a veniturilor resimtita de angajatii acestor companii a fost de mai putin de 2%, raportata la o inflatie de aproape 8%.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Revista presei: Salariul minim nu mai ajunge pentru cosul lunar
Revista presei: Salariul minim nu mai ajunge pentru cosul lunar

Numai pentru a-si asigura hrana zilnica prevazuta in statistici, romanii ar trebui sa castige cel putin 750 de lei, cu 150 de lei mai mult decat minimul pe economie. Astfel suma totala necesara depaseste actualul salariu minim pe economie.

Revista presei: Romania are bugetari miliardari!
Revista presei: Romania are bugetari miliardari!

Cel putin 5% dintre romanii aflati in Forbes 500 miliardari 2010 sunt si bugetari. Unii dintre ei sunt secretari de stat, parlamentari, altii primari, consilieri judeteni sau locali.

Revista presei: Cum poti avea o reducere la Casco de 25%. Afla criteriile
Revista presei: Cum poti avea o reducere la Casco de 25%. Afla criteriile

Proprietarii de masini care vor sa isi cumpere Casco in aceasta perioada au sanse sa obtina reduceri de pana la 25%. Conditiile pentru ca soferii sa obtina discountul sunt legate, printre altele, de "prudenta si responsabilitatea" in trafic.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.