Revista presei: Mai rezistam la inca trei ani de strans cureaua?
Guvernul va reduce anul viitor alocatiile bugetare pentru Aparare, Agricultura si Educatie, iar deficitul bugetar se va incadra la 2,5% din PIB in 2013, potrivit Strategiei fiscale pentru perioada 2011-2013.
Romania Libera: Documentul privind Strategia fiscala aprobat de Guvern urmeaza sa fie transmis Parlamentului in procedura de urgenta. Guvernantii se angajeaza sa limiteze cheltuielile de personal de la 8% la 7,4% in 2011, insa in anul electoral 2012, va exista o crestere de 7% a cheltuielilor bugetare, alocate pentru investitii, asistenta sociala si personal.
EVZ: Istoricul podurilor subrede costa 600.000 € Autoritatile locale din Capitala vor plati 600.000 de euro unei firme care sa reconstituie istoricul tehnic a peste 22 de poduri din Bucuresti, care trebuie reabilitate. Motivul: "trecutul" constructiilor, mai exact, datele tehnice care ar trebui sa arate cat sunt de subrede, cand si cum au fost construite, nu se regaseste printre documentele detinute de Administratia Strazilor Bucuresti (ASB).
Ziarul Financiar: Bancile a trebuit sa faca fata pentru prima oara unor proteste in masa Duminica 19 septembrie este termenul-limita pana la care trebuie modificate contractele de credite in derulare. Ramane de stabilit cine a avut dreptate in disputa banci-clienti. Persista intrebarea: de ce a fost nevoie ca statul sa intervina pe piata bancara. Sistemul bancar ramane dupa disputele privind aplicarea Ordonantei 50 - care inca nu s-au incheiat - cu un semn de intrebare pe imaginea pe care si-o crease de industrie cu un grad inalt de profesionalism si in care concurenta poate regla eventuale derapaje.
Jurnalul National: CFR Calatori, vaca de muls pentru baietii destepti Gurile rele spun ca aceasta falimentare a operatorului feroviar de stat este una dorita de un "grup de interese". Una dintre metodele de risipire a banului public la care au apelat persoanele aflate la carma Ministerului Transporturilor consta in cumpararea de vagoane vechi la preturi cu mult peste cele practicate pe piata pentru cele nou-noute sau prin modernizarea unor vagoane vechi cu bani mult mai multi decat ar fi fost necesar. Toate bune si frumoase, insa autoritatile nu au tinut cont de cererea si oferta din piata, multe vagoane fiind neutilizate.
Gandul: Ghid de cumparaturi pe internet. Cinci sfaturi ca sa nu ai probleme Noua din zece romani sunt ingrijorati de securitatea si protectia datelor personale cand vine vorba despre cumparaturile facute de la calculator, pe internet, sau de platile bancare efectuate de pe telefonul mobil. Procentul este similar celui din state precum Coreea de Sud, Franta, Africa de Sud si Slovacia, conform unui raport KPMG.