"Intergalacticul" Bercea fata cu reactiunea

Bercea Mondialu

Deputatul Nicolae Paun a aratat ieri ironic ca "amaratul" de Tribunal din Olt n-ar fi trebuit sa aiba tupeul sa-l aresteze pe "intergalacticul" Bercea Mondial. In opinia parlamentarului, pentru asta trebuia convocat un "tribunal international".

Evenimentul Zilei: Asa ca, in semn de protest, deputatul a anuntat ca s-a gandit sa intre in "greva tiganeasca". "Dar nu merge... pai, greva tiganeasca inseamna sa nu mananci, sa nu bei si... nu prea merge... si atunci am zis, domne’, haideti sa o incercam cu japoneza asta, poate ne prinde mai bine". Argumentele "puternice" ale lui Nicolae Paun sunt "elocvente": "Eu vreau sa va spun ca am argumente foarte puternice, care pot dovedi ca s-a creat un abuz din partea Tribunalului de la Slatina si din partea Parchetului, procurorilor respectivi, din acelasi judet, Olt, impotriva lui Bercea Mondial, liderul nostru la nivel mondial. Ce sa caute un amarat de Tribunal de la Slatina sa-l judece pe liderul nostru mondial? Asta este un aspect. Aspectul secund... domne’... in primul rand ca el nici n-a fost acolo, de fata, cand s-a produs incidentul. Da?! El era la o sedinta intergalactica. Era la o intalnire cu liderii mondiali. Asta ma nemultumeste. Cum va luati voi de liderul nostru mondial si intergalactic?".

Romania Libera: Consolele de jocuri: prietenul sau dusmanul copilului nostru? Intinzi mana si selectezi jocul. Ii spui sa ruleze un film si il vezi desfasurandu-se sub ochii tai. Tehnologia prinde viata. Nu este un scenariu SF, ci noile console de jocuri. Dar cum ii afecteaza pe copii aceasta simulare a realitatii? "Timpul pe care copiii il petrec in fata calculatorului conteaza foarte mult. Daca perioada se prelungeste, sunt afectate performanta, socializarea si capacitatea de concentrare, iar copiii nu mai vorbesc decat despre jocurile respective", spune psihologul Dorina Stamate. Partea buna este ca aceste jocuri stimuleaza competitia- totusi, ar fi mai bine ca cei mici sa participe la competitiile sportive reale.

Gandul: Piata imobiliara din Bulgaria da semne de revenire. Ce se intampla cu cea romaneasca Preturile locuintelor din Bulgaria s-au stabilizat la nivelurile de anul trecut. In plus, volumul tranzactiilor a inceput sa creasca, potrivit agentiei Novinite, citata de Mediafax. "In piata se resimt semnale pozitive, nesperate. Numarul tranzactiilor a crescut la inceput de an. Insa acestea s-au realizat in marea lor majoritate cu banii jos si in contextul in care de mai bine de doi ani s-a acumulat o cerere impresionanta de locuinte", a spus pentru gandul Ion Catutoiu, directorul general al firmei de consultanta imobiliara Real Time. El precizeaza ca revirimentul de durata al pietei imobiliare presupune o performanta mai buna a economiei in general. "Problema este puterea scazuta de cumparare a romanilor", nuanteaza reprezentantul agentiei imobiliare.

Jurnalul National: Cum se testeaza in Romania medicamentele pe oameni "Experimente pe oameni." "Cobai." "Ceva e in neregula", iti spui in gand si mintea ta deja a creat imaginea unui subsol intunecos in care cativa medici se joaca cu viata oamenilor. In realitate, asa-numitele experimente pe oameni se numesc, de fapt, studii clinice si, dupa cum spune profesorul dr Dragos Vinereanu de la Spitalul Universitar (foto), ele constituie "varful de cercetare la ora actuala". "Responsabilitatea este enorma: trebuie sa faci lucrurile in limitele sigurantei si sa nu treci niciodata aceasta limita, din ratiuni financiare, de exemplu", spune doctorul Sorin Paveliu, medic primar in medicina interna. Pentru ca un medic sa poata fi investigator principal intr-un stu­diu, el trebuie sa fie medic specia­list de cel putin cinci ani, sa stie bine lim­ba engleza si sa aiba putere de munca.

Citește și
Autostrada Soarelui
Autostrada pe bucati. Drumul spre Constanta, inaugurat pe tronsoane
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Adevarul: 10 pasi pentru a primi 10.000 de euro de la Guvern De astazi, intreprinzatorii cu varsta de pana la 35 de ani pot depune documentatia necesara pentru a obtine 10.000 de euro de la stat, in vederea lansarii pe cont propriu. „Adevarul“ va arata ce pasi trebuie sa urmati pentru a obtine banii alocati de Guvern in cadrul programului de sprijinire a tinerilor care vor sa initieze o afacere.
1. Infiintarea societatii. La Registrul Comertului de pe raza judetului de domiciliu, veti inregistra o Societate cu Raspundere Limitata Debutant (SRL-D), iar taxele aferente sunt acoperite de stat. Operatiunea trebuie notificata Oficiului Teritorial pentru IMM-uri si Cooperatie. Atentie: trebuie sa aveti cel putin doi angajati cu contract de munca in aceasta societate noua.
2. Depunerea planului de afaceri. Nu trebuie sa va deplasati pana la sediul Agentiei Nationale pentru Implementarea Programelor IMM, ci puteti trimite planul pe cale electronica, accesand site-ul institutiei, aippimm.ro, ceea ce inseamna, practic, inscrierea in program. Inscrieri se pot face continuu, pana la epuizarea sumei totale destinate programului, care in acest an este de 4,94 milioane de euro.

Ziarul Financiar: Ce au facut noii ministri in sase luni de la preluarea mandatului? Se implinesc sase luni de cand jumatate dintre membrii ultimului cabinet Boc si-au luat in primire mandatele de ministri. Ce au modificat ei in aceasta perioada in modul de functionare a Guvernului? Saptamana trecuta incercarea presedintelui Traian Basescu de a schimba guvernul a dat gres, pentru a doua oara in jumatate de an. Prima tentativa a fost facuta in septembrie trecut, cand grupul din PDL atasat presedintelui a cerut demisia intregului Cabinet. Ce a iesit a fost o remaniere guvernamantala din care au disparut, intre altii, "greii" PDL - Adrian Videanu, Radu Berceanu si, trei saptamani mai tarziu, Vasile Blaga. Ce nu a explicat nici astazi PDL este motivul real al acestei remanieri. Nu au avut cei schimbati rezultate? Atunci trebuia explicat public prin prezentarea unor rapoarte de evaluare si, public, trasate sarcini pentru noii veniti. S-a schimbat ceva fundamental in ministerele luate in primire in septembrie de Ioan Ariton (Economie), Gheorghe Ialomitianu (Finante), Anca Boagiu (Transporturi) Valerian Vreme (Comunicatii), Ioan Botis (Munca), Valeriu Tabara (Agricultura) si, un pic mai tarziu, Traian Igas (Interne)?

Articol recomandat de sport.ro
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
Citește și...
Cine se simte cu musca pe caciula la Albita?
Cine se simte cu musca pe caciula la Albita?

Cei 15 inculpati au primit sau acceptat sume de bani ca mita, atat in nume propriu, cat si in numele celorlalti colegi, pentru a trece cu vederea si a nu constata infractiuni, contraventii sau nereguli comise la trecerea frontierei de stat a Romaniei.

Autostrada pe bucati. Drumul spre Constanta, inaugurat pe tronsoane
Autostrada pe bucati. Drumul spre Constanta, inaugurat pe tronsoane

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, nu renunta la planul de a da in folosinta Autostrada Constanta-Cernavoda in acest an, chiar si pe tronsoane, desi a recunoscut ca exista probleme inca nerezolvate.

Omul din spatele perdelei. Portretul-robot al noului premier
Omul din spatele perdelei. Portretul-robot al noului premier

Un lider politic, chiar sef de partid, un independent, un tehnocrat. Dincolo de aceste variante vehiculate in ultimele zile, viitorul premier trebuie sa indeplineasca o serie de criterii destul de drastice si multe termene limita.

Recomandări
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Reuniune a aliaților Ucrainei în format „Ramstein”. Occidentul sare în ajutorul Kievului după un deficit de ajutor militar
Reuniune a aliaților Ucrainei în format „Ramstein”. Occidentul sare în ajutorul Kievului după un deficit de ajutor militar

SUA vor găzdui vineri o reuniune virtuală a donatorilor de ajutor internaţional pentru Ucraina, aşa-numitul Grup de contact în format Ramstein, după ce Congresul american a aprobat un pachet de ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Kiev.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.