Autostrada pe bucati. Drumul spre Constanta, inaugurat pe tronsoane

Autostrada Soarelui

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, nu renunta la planul de a da in folosinta Autostrada Constanta-Cernavoda in acest an, chiar si pe tronsoane, desi a recunoscut ca exista probleme inca nerezolvate.

Romania Libera: Dupa o vizita efectuata pe santier, acesta a precizat ca atat ministerul, cat si constructorii isi asuma in continuarea vara acestui an ca termenul pe care vor putea circula pe autostrada, idee intarita in weekend si de primul ministru Emil Boc. Varianta pe care a prezentat-o Anca Boagiu este ca autostrada va fi data in folosinta pe tronsoane. "Constructorii isi asuma pe termene intermediare finalizarea pe tronsoane, intre 30 iunie si 30 septembrie. E perioada in care ei vor da in exploatare tronsoanele de autostrada. Vor construi si fundatia la celelalte tronsoane, dar bineinteles ca nu vor turna asfalt. Nu or sa poata sa faca minuni in sase luni cate nu s-au facut in sase ani", a spus Boagiu. Aceasta a subliniat ca receptia finala va avea loc anul viitor, lucru pe care il afirmase, la Constanta, si directorul CNADNR, Liviu Costache.

Gandul: Boagiu: pentru autostrada Comarnic-Brasov sunt buni si banii chinezesti Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a anuntat duminica, intr-o conferinta de presa la Brasov, ca pentru materializarea proiectelor de infrastructura - in primul rand construirea autostrazilor - este dispusa la parteneriat public-privat "chiar si cu firmele chinezesti". Ea a precizat ca politica de finantare in parteneriat public-privat (PPP) este sustinuta si de catre CE. "Inclusiv Comisia gandeste formule diverse de aplicare a PPP-urilor, astfel incat acest impas al lipsei de finantare sa fie depasit prin finantarea facuta de catre diversi investitori", a explicat Boagiu. " Noi suntem obligati sa asiguram competitie echitabila intre participanti si transparenta procesului, deci oricine preia acest risc al investitiei poate sa participe si sa castige, deci si firme din China, de ce nu", a adaugat ea. In ceea ce priveste autostrada Comarnic-Brasov, ministrul sustine ca ea este pe lista de prioritati a Transporturilor. Proiectul autostr azii Comarnic-Brasov s-a blocat in primavara anului trecut, cand consortiul franco-elen care a castigat licitatia, Vinci-Aktor, nu a reusit sa obtina finantarea necesara constructiei, de circa 1,3 miliarde de euro.

Evenimentul Zilei: Constanta: Investitorii consolideaza faleza cu blocuri De-a lungul litoralului romanesc, zeci de mii de oameni risca sa ramana fara locuinte din cauza fenomenului accentuat de surpare a falezelor inalte. Desi nenumarate studii realizate in ultimii ani au atras atentia asupra acestui fenomen, administratiile locale din zonele de risc, cum ar fi Constanta, Eforie, Tuzla, Costinesti, Olimp, 2 Mai si Vama Veche s-au rezumat doar la amplasarea unor panouri prin care ii avertizeaza pe turisti sa nu se mai plimbe pe faleze din cauza riscului de prabusire. Mai mult decat atat, Primaria Constanta avizeaza constructii chiar pe buza falezelor care stau sa se surpe. "Nu pricepem de ce primaria si-a schimbat atitudinea" Un astfel de caz este cel de pe strada Mircea cel Batran din Constanta, unde locatarii blocurilor MF 2, MF 3 si MF 4 au ajuns sa protesteze aproape zilnic in fata primariei deoarece administratia locala a aprobat, la solicitarea unui investitor privat, un anume Vasile Dumitru, un plan urbanistic zonal pentru terenul de 30 de metri patrati care desparte blocurile respective de faleza dinspre plaja Modern.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Prima misiune romaneasca pe
Prima misiune romaneasca pe "Marte". Cei 6 romani care au uimit NASA

Dupa NASA si ESA a venit randul Agentiei Spatiale Romane sa simuleze o expeditie pe Marte. Izolata in desertul din Platoul Colorado, echipa romaneasca a trait doua saptamani ca si cum s-ar fi aflat pe Planeta Rosie.

Omul din spatele perdelei. Portretul-robot al noului premier
Omul din spatele perdelei. Portretul-robot al noului premier

Un lider politic, chiar sef de partid, un independent, un tehnocrat. Dincolo de aceste variante vehiculate in ultimele zile, viitorul premier trebuie sa indeplineasca o serie de criterii destul de drastice si multe termene limita.

Caz impresionant. Calaul isi imbratiseaza victima dupa 60 de ani
Caz impresionant. Calaul isi imbratiseaza victima dupa 60 de ani

Care sunt limitele suferintei si alte umilintei? Dar ale bestialitatii? Cum te poti transforma din victima in calaul aproapelui? Raspunsurile la aceste intrebari sunt miza filmului documentar "Demascarea".

Recomandări
Alţi doi cetăţeni români au fost identificaţi ca fiind decedaţi din cauza inundaţiilor din Spania. Bilanţul: 9 români morți
Alţi doi cetăţeni români au fost identificaţi ca fiind decedaţi din cauza inundaţiilor din Spania. Bilanţul: 9 români morți

Alţi doi români dați dispăruţi după inundaţiile din Valencia au fost identificaţi si declarati morți, a anunțat joi seară ministerul nostru de Externe.

Donald Trump promite o ”armată puternică” a SUA şi sfârşitul războaielor din Orientul Mijlociu şi Ucraina
Donald Trump promite o ”armată puternică” a SUA şi sfârşitul războaielor din Orientul Mijlociu şi Ucraina

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a promis joi o "armată puternică" şi sfârşitul războaielor din Orientul Mijlociu şi Ucraina.

Rusia a atacat cu drone sudul Ucrainei, în special Odesa. Cel puţin un om a murit, iar alți opt sunt răniţi
Rusia a atacat cu drone sudul Ucrainei, în special Odesa. Cel puţin un om a murit, iar alți opt sunt răniţi

Armata rusă a lansat joi seara un atac cu drone dinspre Marea Neagră către regiunile sudice ale Ucrainei, lovind cu precădere Odesa. Cel puţin un om a murit, iar alți opt sunt răniţi, relatează Ukrainskaia Pravda, potrivit News.ro.