Centrul istoric, fabrica de facut bani. Vezi ce promisiune face Oprescu

reabilitare centru vechi

Primele sase strazi din Centrul Istoric al Bucurestiului vor fi gata pana la Craciun, a spus primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. "Imi place formidabil cum arata Centrul Istoric. Sase strazi vor fi gata pana la Craciun", a spus Oprescu..

Gandul: Directorul general al Directiei Infrastructura din cadrul Primariei Capitalei, Madalin Dumitru, a precizat, pentru gandul, care vor fi cele sase strazi care intra in faza de finalizare: "Este vorba despre strazile Lipscani, Smardan, Tonitza, Filitti, Zarafi si Sfantul Dumitru. In privinta strazii Sfantul Dumitru, am insa cateva rezerve. Aici sunt unele probleme arheologice. De joi (astazi - n.r.) pe cele sase strazi va incepe agitatia".

Romania Libera: Cum i-a ajutat contrabanda pe vlahi sa-si aduca aminte ca-s romani In estul Serbiei sunt vreo 300.000 de romani, urmasi ai dacilor romanizati de la sud de Dunare. De-a lungul secolelor, s-au amestecat cu sarbi si cu romani din Banat. Pana-n al doilea razboi mondial, oamenii de aici se declarau romani si organizau chiar miscari natio­naliste. Apoi au venit Tito si comunistii, care au facut tot posibilul sa-i asimileze sau, macar, sa-i separe de romani. Nu era greu sa faci asta cand Romania isi inchidea granitele si isi infometa oamenii. In ultimii 10 ani insa, romanismul a renascut in vlahi.

Evenimentul Zilei: Mana lunga a UE taie topoarele care distrug padurile In 2007, in Romania, au fost taiati ilegal 175.743 de metri cubi de padure, potrivit "bilantului" Ministerului Mediului. In anii care au urmat, cifrele arata "scaderi usoare", cele mai recente - de la finalul trimestrului trei al anului 2010 - indicand un volum de 117.906 de metri cubi. Si asta pentru ca - au aratat autoritatile - Romania are un plan de combatere a taierilor ilegale.

Jurnalul National: Premierul Boc, onorat de garda, huiduit de popor Sobru. Mic la stat. Si la vorba. Cu putin mov la gat, premierul si-a facut aparitia la parada militara organizata miercuri la Arcul de Triumf in cinstea Zilei Nationale a Romaniei. In lipsa presedintelui tarii, aflat in Kazahstan la Summit-ul OSCE de la Astana, primul-ministru, Emil Boc, a primit onorul, desi la parada a fost prezent si Mircea Geoana, al doilea om in stat (potrivit protocolului institutional). In tribuna oficiala, Boc a stat cu vreo doua-trei persoane mai “la dreapta lui Blaga”. Nu s-a mai ridicat pe varfuri, nici n-a zambit in timpul paradei. Mi s-a parut serios, insa un coleg de partid de-al premierului a tradus altfel limbajul nonverbal al lui Boc: “Cred ca-i inghetat!”. Un alt membru PDL, partidul care ne guverneaza austeritatea, a zambit ironic in barba comentand tinuta premierului: “Hmmmm! Uite la el, si-a pus cravata mov!”. Si ne-am amintit de deja celebra “Flacara Violet”. La sfarsitul paradei militare, intrebat de reprezentantul cotidianului Jurnalul National ce are de spus romanilor de Ziua Nationala, premierul a raspuns sec: “La multi ani!”.

Citește și
Parada 1 Decembrie
Vezi ce se intampla in orasul tau de Ziua Nationala
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Adevarul: Lupta mamelor pentru „cei doi ani de-acasa“ Mamele resping reducerea perioadei in care pot sta acasa. Ele spun ca, in Romania, nu exista destule crese unde sa-si lase copiii pentru a se putea intoarce la munca. Romancele au cea mai lunga perioada in care beneficiaza de indemnizatie pentru cresterea copilului. In Franta, perioada este de patru luni, iar in Ungaria de sase luni.

Ziarul Financiar: Cati bani asteapta Finantele la buget din profiturile bancilor si companiilor Bancile vor ajuta bugetul in urmatorii patru ani mai putin decat au facut-o pana anul trecut, Finantele estimand incasari anuale modice din impozitarea profiturilor institutiilor de credit, de 80-100 mil. euro, comparabile cu cele din acest an, in timp ce de la companii sumele asteptate sunt mai mari, ajungand pana la 3 mld. euro. Anul viitor, Finantele se asteapta sa colecteze la buget doar 330,2 mil. lei (78 mil. euro) din impozitarea profiturilor bancilor, in timp ce taxarea castigurilor companiilor ar urma sa aduca in vistieria statului 9,55 mld.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Indatoriri de parada: Boc si-a primit onorul si injuraturile
Indatoriri de parada: Boc si-a primit onorul si injuraturile

Premierul a fost in centrul atentiei la manifestarile de Ziua Nationala: a fost salutat de Garda de Onoare in locul sefului Senatului si apoi a fost huiduit de cativa romani inghetati.

Vezi ce se intampla in orasul tau de Ziua Nationala
Vezi ce se intampla in orasul tau de Ziua Nationala

Desfasurari impresionante de forte la parada de Ziua Nationala. La festivitati vor fi aduse avioane, elicoptere, transportoare de trupe, ambarcatiuni si masini de lupta.

Jos palaria! Metroul newyorkez, pe mainile unui roman!
Jos palaria! Metroul newyorkez, pe mainile unui roman!

Asezat confortabil pe un fotoliu in biroul sau situat la etajul sase al cladirii de la capatul bulevardului Broadway, Mihai Horodniceanu vorbeste cu pasiune despre proiectele de constructii ale metroului newyorkez pe care le supervizeaza.

Recomandări
Români plecați la muncă în UK, transformați în sclavi. O familie de infractori le lua actele și făcea avere de pe urma lor
Români plecați la muncă în UK, transformați în sclavi. O familie de infractori le lua actele și făcea avere de pe urma lor

Traficanţi români de persoane, condamnaţi în Marea Britanie. Sub paravanul unei afaceri de „leasing de personal”, aduceau muncitori din România şi îi exploatau.

Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.