Centrul istoric, fabrica de facut bani. Vezi ce promisiune face Oprescu
Primele sase strazi din Centrul Istoric al Bucurestiului vor fi gata pana la Craciun, a spus primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. "Imi place formidabil cum arata Centrul Istoric. Sase strazi vor fi gata pana la Craciun", a spus Oprescu..
Gandul: Directorul general al Directiei Infrastructura din cadrul Primariei Capitalei, Madalin Dumitru, a precizat, pentru gandul, care vor fi cele sase strazi care intra in faza de finalizare: "Este vorba despre strazile Lipscani, Smardan, Tonitza, Filitti, Zarafi si Sfantul Dumitru. In privinta strazii Sfantul Dumitru, am insa cateva rezerve. Aici sunt unele probleme arheologice. De joi (astazi - n.r.) pe cele sase strazi va incepe agitatia".
Romania Libera: Cum i-a ajutat contrabanda pe vlahi sa-si aduca aminte ca-s romani In estul Serbiei sunt vreo 300.000 de romani, urmasi ai dacilor romanizati de la sud de Dunare. De-a lungul secolelor, s-au amestecat cu sarbi si cu romani din Banat. Pana-n al doilea razboi mondial, oamenii de aici se declarau romani si organizau chiar miscari nationaliste. Apoi au venit Tito si comunistii, care au facut tot posibilul sa-i asimileze sau, macar, sa-i separe de romani. Nu era greu sa faci asta cand Romania isi inchidea granitele si isi infometa oamenii. In ultimii 10 ani insa, romanismul a renascut in vlahi.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Evenimentul Zilei: Mana lunga a UE taie topoarele care distrug padurile In 2007, in Romania, au fost taiati ilegal 175.743 de metri cubi de padure, potrivit "bilantului" Ministerului Mediului. In anii care au urmat, cifrele arata "scaderi usoare", cele mai recente - de la finalul trimestrului trei al anului 2010 - indicand un volum de 117.906 de metri cubi. Si asta pentru ca - au aratat autoritatile - Romania are un plan de combatere a taierilor ilegale.
Jurnalul National: Premierul Boc, onorat de garda, huiduit de popor Sobru. Mic la stat. Si la vorba. Cu putin mov la gat, premierul si-a facut aparitia la parada militara organizata miercuri la Arcul de Triumf in cinstea Zilei Nationale a Romaniei. In lipsa presedintelui tarii, aflat in Kazahstan la Summit-ul OSCE de la Astana, primul-ministru, Emil Boc, a primit onorul, desi la parada a fost prezent si Mircea Geoana, al doilea om in stat (potrivit protocolului institutional). In tribuna oficiala, Boc a stat cu vreo doua-trei persoane mai “la dreapta lui Blaga”. Nu s-a mai ridicat pe varfuri, nici n-a zambit in timpul paradei. Mi s-a parut serios, insa un coleg de partid de-al premierului a tradus altfel limbajul nonverbal al lui Boc: “Cred ca-i inghetat!”. Un alt membru PDL, partidul care ne guverneaza austeritatea, a zambit ironic in barba comentand tinuta premierului: “Hmmmm! Uite la el, si-a pus cravata mov!”. Si ne-am amintit de deja celebra “Flacara Violet”. La sfarsitul paradei militare, intrebat de reprezentantul cotidianului Jurnalul National ce are de spus romanilor de Ziua Nationala, premierul a raspuns sec: “La multi ani!”.
Adevarul: Lupta mamelor pentru „cei doi ani de-acasa“ Mamele resping reducerea perioadei in care pot sta acasa. Ele spun ca, in Romania, nu exista destule crese unde sa-si lase copiii pentru a se putea intoarce la munca. Romancele au cea mai lunga perioada in care beneficiaza de indemnizatie pentru cresterea copilului. In Franta, perioada este de patru luni, iar in Ungaria de sase luni.
Ziarul Financiar: Cati bani asteapta Finantele la buget din profiturile bancilor si companiilor Bancile vor ajuta bugetul in urmatorii patru ani mai putin decat au facut-o pana anul trecut, Finantele estimand incasari anuale modice din impozitarea profiturilor institutiilor de credit, de 80-100 mil. euro, comparabile cu cele din acest an, in timp ce de la companii sumele asteptate sunt mai mari, ajungand pana la 3 mld. euro. Anul viitor, Finantele se asteapta sa colecteze la buget doar 330,2 mil. lei (78 mil. euro) din impozitarea profiturilor bancilor, in timp ce taxarea castigurilor companiilor ar urma sa aduca in vistieria statului 9,55 mld.