Vezi ce se intampla in orasul tau de Ziua Nationala

Parada 1 Decembrie

Desfasurari impresionante de forte la parada de Ziua Nationala. La festivitati vor fi aduse avioane, elicoptere, transportoare de trupe, ambarcatiuni si masini de lupta.

Gandul: MAI va participa cu un bloc de defilare format din trei subunitati de jandarmi si pompieri, cate un detasament de tehnica apartinand Politiei, Politiei de Frontiera, Jandarmeriei si Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, precum si o formatiune de cavalerie a Jandarmeriei. SRI va fi reprezentat de un detasament format din 59 de ofiteri si subofiteri care va fi urmat de autospeciale de interventie pentru executarea misiunilor de lupta. SPP aduce doua dispozitive specializate in protectia demnitarilor, unul pentru oras, celalalt pentru zonele greu accesibile sau pentru deplasarea in conditii de vreme nefavorabila. (sursa foto: gandul.info)

Romania Libera: E timpul pentru o alta zi nationala Ziua Nationala trebuie sa spuna ceva esential despre Natiunea respectiva. Nimic nu e mai definoriu pentru americani decat aceste cuvinte din Declaratia de Independenta: „Tinem aceste adevaruri ca fiind autoevidente, ca toti oamenii au fost creati egali, ca au fost inzestrati de Creator cu anumite drepturi inalienabile si ca printre acestea se numara dreptul la Viata, Libertate si la cautarea Fericirii‘‘. Franta republicana si egalitara este definita de Caderea Bastiliei la fel cum Anglia, mandra si monarhista este reprezentata de patronajul Sfantului Gheorghe.

Evenimentul ZileiProiectul "Singur acasa", in chinurile facerii Guvernul are trei scenarii pentru concediul de crestere a copilului: reducerea perioadei la un an sau taierea indemnizatiei pana la 1.000-1.500 de lei. "Solutia Botis" de injumatatire a concediului de crestere a copilului de la doi ani la un an a starnit ieri nemultumire atat in randul UDMR, cat si in interiorul PDL. Dupa revolta din coalitie, ministrul muncii, Ioan Botis, a venit in fata deputatilor PDL cu trei variante de lucru, sustinand-o insa mai departe tot pe cea a concediului redus. Mai mult, le-a explicat PDL-istilor ca solutia la care se va ajunge saptamana viitoare va intra in vigoare imediat dupa adoptare si le va afecta si pe mamele aflate in prezent in concediu.

Jurnalul National: Profesorii plangeau, iar elevii strigau "Traiasca Romania Mare!" Nepotii unui contemporan al Marii Uniri, Nicolae Paraian, din Craiova, nascut in 1903, ne-au trimis la redactie un fragment dintr-o marturie mai veche a unchiului lor privind ziua de 1 Decembrie 1918. "Liceul de Cultura generala, azi «Nicolae Balcescu» – municipiul Craiova. Eram de 15 ani, implinisem in august 1918. La ora 8:00-8:50 intrasem in clasa a IV-a A si lectiile incepusera normal. Toti profesorii si personalul administrativ si de serviciu, in plina activitate scolara.

Citește și
Steaguri SUA
Dezvaluirile WikiLeaks: lumea, asa cum o vad americanii
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Adevarul: Loganul, „simbolul ironic al crizei din Europa“ „Loganul a devenit unul dintre cele mai ironice simboluri ale crizei“, arata cotidianul britanic „Financial Times“. In timp ce gigantii auto din Europa de Vest inca se mai lupta cu efectele recesiunii, producatorii mai mici din Est au reusit sa iasa din criza intr-o forma remarcabila datorita accesibilitatii. Potrivit Organizatiei Internationale a Constructorilor de Automobile, companiile auto din Europa de Est au produs, in 2009, cu 7,7% mai putine vehicule comparativ cu 2008, insa cifra ramane scazuta fata de contractia de 19,5% resimtita in vestul Europei.

Ziarul Financiar: Apar semne de dezmortire a economiei. Intrebarea este cat de solide sunt Prima tranzactie de 100 mil. euro din martie 2008 incoace, revenirea vanzarilor de camioane sau mentinerea exporturilor pe plus de 26% sunt semnale ca economia poate reintra pe crestere in 2011 Imobiliarele, creditarea companiilor si chiar bursa, prin anuntul viitoarelor listari, dau primele semnale ca economia romaneasca incearca sa se ridice de la pamant dupa doi ani de recesiune, sustinuta in primul rand de exporturi, pe fondul revenirii economiilor din zona euro.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Astazi este Ziua Nationala! Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie?
Astazi este Ziua Nationala! Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie?

Cum arata azi, pe 1 Decembrie 2010 Romania? Este mai buna, mai rea, mai poluata, mai corupta, mai saraca? Este alaturi de oamenii sai? Este o tara europeana? Este un loc unde visurile se implinesc, unde poporul este fericit? Spune-ne si tu povestea ta!

Dezvaluirile WikiLeaks: lumea, asa cum o vad americanii
Dezvaluirile WikiLeaks: lumea, asa cum o vad americanii

Politicieni din toata lumea au aflat ce cred diplomatii SUA despre ei. Publicarea telegramelor Ambasadei SUA de la Bucuresti e asteptata cu nerabdare, insa Romania mai are pana cand documentele care o privesc vor fi publicate.

Jos palaria! Metroul newyorkez, pe mainile unui roman!
Jos palaria! Metroul newyorkez, pe mainile unui roman!

Asezat confortabil pe un fotoliu in biroul sau situat la etajul sase al cladirii de la capatul bulevardului Broadway, Mihai Horodniceanu vorbeste cu pasiune despre proiectele de constructii ale metroului newyorkez pe care le supervizeaza.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.