Jos palaria! Metroul newyorkez, pe mainile unui roman!

metrou

Asezat confortabil pe un fotoliu in biroul sau situat la etajul sase al cladirii de la capatul bulevardului Broadway, Mihai Horodniceanu vorbeste cu pasiune despre proiectele de constructii ale metroului newyorkez pe care le supervizeaza.

Romania Libera: In functia de director al MTA Capital Construction Company, proiectantul cu doctorat in inginerie Mihai (Michael) Horodniceanu este coordonatorul celor mai mari proiecte publice de infrastructura din New York in ultimii 70 de ani, al caror cost se ridica la 17.5 miliarde de dolari. Extinderi ale liniilor de metrou existente, modificarea rutelor actuale pentru o mai buna fluidizare a traficului, tunele adiacente pe sub zone rezidentiale si un nou terminal feroviar situat la zeci de metri sub pamant in chiar inima Manhattanului.

Gandul: Numarul interceptarilor aprobate de judecatori, in crestere in 2010. Ce spun procurorul general al Romaniei si seful DIICOT Numarul mandatelor si autorizatiilor de interceptare emis de autoritatile judiciare este in curba ascendenta. In 2010, romanii au fost mai "ascultati" decat in anii precedenti Potrivit datelor transmise ziarului gandul de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), numarul de interceptari telefonice dar si de inregistrari ambientale creste de la an la an. ICCJ a emis, in perioada 2005 - 1 noiembrie 2010, "un numar de 13932 mandate de interceptare in baza legii sigurantei nationale".

Capital: Cum se explica pretul ridicat al carburantilor vanduti in Romania Ultimul raport „Oil Bulletin“ al Comisiei Europene, care ia in calcul prețurile cu și fara taxe ale produselor petroliere la data de 15 noiembrie, arata destul de clar ca nu taxele directe și indirecte sunt de vina pentru costul final destul de ridicat al carburanților din Romania. Astfel, deși dintre cele opt state europene analizate, Romania, Bulgaria și Cipru au cele mai mici prețuri finale de vanzare a benzinei „euro-super 95“, in cazul prețurilor fara taxe situația este complet diferita. Daca in Romania prețul inainte de taxare este de 0,524 euro/litru, in Bulgaria, acesta este de 0,511 euro/litru. Chiar și in Germania prețul fara taxe este ușor mai mic decat in Romania (0,521 euro/litru).

Evenimentul Zilei: Cat ne costa poluarea si energia "verde" Dezvoltarea proiectelor de productie a energiei din surse regenerabile va avea un revers mai putin placut pentru consumatori: scumpirea semnificativa a energiei. Desi au aprobat inca din 2008 o lege care sprijina investitiile in energie "verde", autoritatile nu au lamurit public si problema costurilor pe care consumatorii le vor avea de suportat.

Citește și
criza economica
Romania, tara tunurilor de toate calibrele
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Jurnalul NationalSunt ambasadorii de la Bucuresti niste primitivi? Dupa ce – medical vorbind – am pastorit ani multi la poala obcinelor, pot spune cu certitudine ca prostia bucovineana – spre deosebire de cea banal-generala, integratoare – are o falosenie aparte. Una sintetizata – la numerosi dintre pacientii mei – prin starea izmenelor, ce rasareau irevocabil invinse de sub impecabilele straie albe, imaculate, ornate cu nelipsitele bundite “cu dihori”. Dupa indelunga si uneori acuta folosinta, aceste vesminte blande se dovedeau foarte lesne de luat dimineata: cu galbenul in fata si maroul in spate. Altcumva, oameni si ei, ca toti romanii: agitati, hulpavi, bautori, falnici, atoatestiutori, pripiti si guresi, insa – o spun iar – extrem de falosi.

Adevarul: Biserica face terapie pentru dependentii de sex Zeci de femei si barbati a caror viata este dominata de poftele trupesti merg de doua ori pe saptamana la orele de terapie organizate de Mitropolia Moldovei. Cei mai multi dependenti tratati la Centrul „Sfantul Nicolae“ sunt intelectuali si au varsta medie de 40 de ani. Terapia dureaza 10 saptamani si se realizeaza in 12 pasi. „Sunt Nicolae, dependent de sex, si fac parte din grupul dependentilor de sex anonimi. Pacatul repetat ani de-a randul s-a transformat in patima, patima care a inceput sa ma controleze, sa stapaneasca asupra vointei mele".

Ziarul Financiar: 2011 vine cu taieri severe la majoritatea ministerelor. Fericitii cu bani in plus se numara pe degete Proiectul legii bugetului pentru 2011 a carui principala miza este reducerea cheltuielilor cu 2,2% din PIB - in conditiile in care deficitul bugetar convenit cu FMI pentru anul viitor trebuie redus la 4,4% din PIB - este gata, dar data promovarii sale in Parlament ramane o necunoscuta. Guvernul mai are la dispozitie aproximativ trei saptamani pentru a trece bugetul prin Parlament, in conditiile in care membrii Legislativului ar urma sa intre in vacanta inaintea sarbatorilor de iarna.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Dezvaluirile WikiLeaks: lumea, asa cum o vad americanii
Dezvaluirile WikiLeaks: lumea, asa cum o vad americanii

Politicieni din toata lumea au aflat ce cred diplomatii SUA despre ei. Publicarea telegramelor Ambasadei SUA de la Bucuresti e asteptata cu nerabdare, insa Romania mai are pana cand documentele care o privesc vor fi publicate.

Romania, tara tunurilor de toate calibrele
Romania, tara tunurilor de toate calibrele

Intreaga economie, de la agricultura la servicii si industrie grea, este dominata mai putin de spiritul antreprenorial si mai mult de dorinta de inavutire rapida. Taranii romani nu inteleg ca nu pot castiga din faptul ca isi pacalesc propriii clienti.

Angelina vrea sa interzica Ziua Recunostintei: Celebreaza numai crimele!
Angelina vrea sa interzica Ziua Recunostintei: Celebreaza numai crimele!

Se pare ca nu toti sarbatoresc Ziua Recunostinei alaturi de familie si cei dragi. Angelina Jolie uraste aceasta sarbatoare, considerand ca  nu reprezinta altceva decat "celebrarea unor crime".

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.