Portret: Sacha Baron Cohen in da house! Niiice!

×
Codul embed a fost copiat

E nascut sub semnul comediei, fara de rusine, viclean, intepator si mereu cu capsa pusa. Nu se sfieste sa scoata in fata ipocriziile lumii occidentale si sa cada in ridicol doar de amorul… artei.


Avem oroarea (sic!) sa vi-l prezentam pe acest "Paispe din carti" contemporan, cel mai mare impielitat al cinematografiei britanice… Sacha Baron Cohen.

S-a nascut pe 13 octombrie 1971. Intr-o familie de oameni normali, important de precizat! I-a placut si scoala, dar si mai mult si-a dorit sa fie actor. Astfel, pe cand era student la Cambridge, a intrat in clubul de arta dramatica al universitatii si a urcat pe scena unui teatru evreiesc.

A inceput sa joace numai ca sa ajunga in anumite localuri "de fite" fara sa plateasca, spune el. De altfel, actorul obisnuia sa bantuie cluburile alaturi de prieteni, pretinzand ca sunt dansatori sau traficanti de droguri.

Dupa facultate, insa, pauza! Si, am zice noi, stupoare: Cohen s-a apucat de modeling. Nu rade! A aparut in nenumarate reviste si chiar a primit bani pentru asta. Probabil pe-atunci se epila... Inceputul anilor '90 l-a prins in anonimat, dar cu perspective "ilustre": a lucrat ca prezentator TV, fiind dat afara dupa ce a facut mai multe remarci obscene de Ziua Indragostitilor.

Citește și
Sacha Baron Cohen
Sacha Baron Cohen, amenintat de o grupare palestiniana!
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Atunci a luat nastere personajul Kristo, un reporter albanez, drept proba pentru un nou job. Kristo nu a devenit faimos. In schimb "fratele sau geaman", Borat, din Kazahstan, avea sa faca furori. Ce-i drept, albanezul n-avea o sora aflata pe locul patru in topul prostituatelor din tara...

Succesul s-a lasat asteptat doar pana in mileniul urmator: a venit odata cu "Da Ali G Show", insotit de surle, trambite si un premiu BAFTA pentru comedie. Faima lui Sacha incepea sa depaseasca granitele Regatului, mai cu seama dupa ce Ali G a devenit soferul Madonnei in videoclipul piesei "Music". Au urmat, pe banda rulanta, filmul "Ali G Indahouse" si serialul de televiziune difuzat in Statele Unite.

Noi ne concentram, insa, pe laureatul cu un Glob de Aur... "Borat", filmul in care Cohen n-a avut nicio greata sa pozeze intr-un reporter kazah misogin si antisemit (unde or fi cei care veneau sa-l vada la teatrul evreiesc?!?), pacalind o groaza de oameni sa participe la asa-zisul sau documentar si punandu-i apoi intr-o lumina mai mult decat proasta.

Vrei si exemple? Ii numeste pe evrei "gandaci de bucatarie" si se amuza pe seama femeilor violate. "Arde" o scena nud de un grotesc absolut, alaturi de prietenul sau Azamat Bagatov si, sa nu uitam, bate America in lung si in lat, in cautarea "fecioarei" Pamela Anderson. Pe care, de altfel, nu se da in laturi sa o faca cu ou si cu otet, desi vrea s-o ia de nevasta.

Interesant este ca actorul a "recreat" Kazahstanul intr-un sat romanesc, Glod. Problema e ca aici va mai fi primit doar cu paine si cu sare... in ochi! Asta daca mai are tupeul sa puna piciorul pe ulita: romii care au facut figuratie (inclusiv sora-prostituata) l-au dat in judecata pentru ca le-a "stricat imaginea in lume".

Dar, cu am ar zice chiar el, Borat este atat de... 2006! In 2009, intra in scena dupa mai multe tatonari Bruno. Cohen joaca, de data asta, un model austirac... homosexual, prezentatorul celei mai tari emisiuni in limba germana, din afara... Germaniei, fireste. Ajuns in Statele Unite intr-un fel de calatorie initiatica, a la Paulo Coelho, Bruno se baga ca musca in lapte in mijlocul unor prezentari de moda si arunca in ridicol nume grele precum Ben Affleck sau Gisele Bundchen. Unde mai pui ca in film apare si un manechin pe nume Iisus, purtand mantie si o coroana cu spini....

Considerat de multi ba geniu, ba "papagal", Sacha Baron Cohen face ce face si transforma propria-i prezenta intr-o experienta care iti ramane intiparita pe retina. Sau... pe toata fata, asa cum i s-a intamplat nefericitului Eminem.

Una peste alta, Cohen este departe de imaginea lordului british al comediei. Mai degraba aduce a individ grosier si needucat, dar publicul vine la el mai abitir ca mustele la miere. Sta scris in cifrele de box office si in accesarile de pe YouTube. Ce mai, Sacha Baron Cohen este de trei ori personaj de pomina! Si inca ce-o sa ne mai vada ochii...

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
"Borat" din Germania ar obtine 18% din voturile populatiei!

Comicul s-a inscris in cursa ca un candidat fictiv. Sloganul "Yes Weekend", adica "Da sfarsitului de saptamana" il parodiaza pe cel al lui Barack Obama, "Yes we can", adica "Da, putem".

Sacha Baron Cohen, amenintat de o grupare palestiniana!
Sacha Baron Cohen, amenintat de o grupare palestiniana!

Gruparea palestiniana Brigazile Martirilor Al-Aqsa s-a aratat extrem de nemultumita fata de modul in care a fost prezentata in filmul "Bruno", anuntand ca "isi rezerva dreptul de a actiona in modul pe care il considera adecvat" impotriva actorului.

Bruno, noul film al lui Sasha Baron Cohen, scandalos si provocator!
Bruno, noul film al lui Sasha Baron Cohen, scandalos si provocator!

Multe scene pline de teribilism. Asta spun criticii de cinema despre Bruno, noul film al lui Sasha Baron Cohen.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.