Pilulele de a doua zi, cele mai nocive anticonceptionale

Dată publicare: 26-02-2009 00:00
Dată actualizare: 29-04-2012 06:34


Au anticonceptionalele contraindicatii? Sunt ele daunatoare pentru organism? Ne-a raspuns la aceste intrebari ginecologul Ruxandra Dumitrescu, la videochatul stirileprotv.ro


Pilulele orale nu sunt intotdeauna indicate, mai ales daca femeile nu pornesc cu o sanatate buna tratamentul anticonceptional. Se recomanda analize o data pe an, pentru ca riscul formarii cheagurilor pe vasele de sange sa nu existe.

De asemenea, femeile care au probleme cu obezitatea, sufera de diabet zaharat sau au cazuri de tromboze in familie, nu ar trebui sa ia anticonceptionale orale. Mai mult, ele nu trebuie sa fumeze in timp ce iau pilulele. Pentru aceste femei exista steriletul, singura metoda contraceptiva care nu le este daunatoare.

Pilulele cauzeaza o ingrasare, dar nu una adevarata: este vorba de o retentie de apa, care se diminueaza dupa circa trei luni. Daca nu se intampla acest lucru, medicul poate recomanda alte anticonceptionale.

Efectele contraceptivelor pot fi diminuate de anumite antibiotice. In acest caz trebuie consultat medicul.

Ginecologul Ruxandra Dumitrescu a demontat mitul conform caruia anticonceptionalele ar fi cancerigene, ba chiar ne apara de cancerul de ovar, spune aceasta.


VIDEO PROTVPLUS.RO