VIDEO.Jocurile Olimpice din Ferentari. Femeia care doarme cu cosciugul in casa si cursele cu guzgani

Dată publicare: 28-07-2011 08:10
Dată actualizare: 04-11-2012 03:09


Spiritul olimpic s-a propagat si la noi prin grija ambasadorului Regatului Unit la Bucuresti. Doar ca a fost aleasa o strada din Ferentari, desi multi spun ca nu este reprezentativa pentru Romania.

Gara Saint Pancreas din Londra si Aleea Livezilor din Ferentari au avut astazi ceva in comun. Fiecare a marcat, dupa posibilitati, pornirea cronometrului pentru olimpiada din 2012. In Anglia, cativa sportivi si-au lasat amprentele in ciment. La Bucuresti, in ghetouri, acesti oameni sarmani isi lasa amprentele in glod de cand se stiu.

Cu un cuter intr-o mana si un pistol in celalalta, un tanar din Ferentari, spre exemplu, nu a aflat inca despre olimpiada. Si nici nu pare interesat. Nici el, nici prietenii lui. Cu sinceritate, recunosc ca altele sunt domeniile in care fac performanta.

De teama sa nu fie dusa pe ultimul drum intr-un sac asa cum a vazut ca au patit-o vecinii ei care mor din cauza execeselor, o alta doamna si-a luat din vreme cosciugul pentru cand s-o implini sorocul. Pana atunci isi antreneaza mintea cu tot soiul de scenarii.

Intr-un astfel de loc a incercat ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti sa le explice romanilor ce-i cu spiritul olimpic. Dar cei de aici sunt mai interesati de cursele de alergare dintre "guzgani" decat de cele cu atleti adevarati.

De pe scena dintre blocuri, ambasadorul le-a transmis ca sportul nu e doar pentru elite. Pentru incurajare, a si dat cateva pase. Doar ca nu toate miscarile i-au iesit.

Dincolo de aceasta teorie optimista, cei din Ferentari mai au an la dispozitie ca sa isi potriveasca parabolicele si sa prinda Olimpiada. Totul e sa isi plateasca abonamentul.


VIDEO PROTVPLUS.RO