Avem 150.000 de analfabeti. Reportaj "Romania, te iubesc" in tara nestiutorilor de litere

Dată publicare: 28-05-2011 19:08
Dată actualizare: 15-12-2017 16:23


In aceste vremuri in care traim inconjurati de calculatoare, telefoane mobile inteligente si tablete, mai sunt romani care voteaza ce le spun altii, pun degetul cand trebuie sa semneze si nici macar nu stiu sa se uite la ceas.

Si pentru ca asa au apucat, isi trag si copiii dupa ei: in loc sa-i trimita la scoala, ii pun sa stea cu porcii. Ii veti cunoaste duminica, la emisiunea "Romania, te iubesc!".

Oficial, 150.000 de romani nu stiu carte. Duminica, la ora 18.00, " Romania, te iubesc!" va dezvaluie o realitate rusinoasa: suntem primii in topul european al analfabetilor: 6% dintre romani nu stiu carte, fata de 2% in Bulgaria si 1% in Ungaria.

Iar de cand cu criza, am mai reusit o performanta: suntem tara in care tot mai multi copii sunt nevoiti sa abandoneze scoala, condamnati de parinti sa ramana la sapa.

Pe cei mai multi copii, saracia ii condamna la analfabetism. Pentru parintii lor este mai important sa-i puna la munca decat sa le dea aripi care i-ar putea duce apoi departe de ei.

Cu un sistem de invatamant familentar si mediocru, cu parinti semianalfabeti incapabili sa se gandeasca la viitorul copiilor lor, cum va arata Romania peste 10 sau 20 de ani? Tara nestiutorilor de carte, duminica, la ora 18.00, la "

Romania, te iubesc

!".


VIDEO PROTVPLUS.RO