Ministrul Educației: Învățătorii și profesorii vor fi vaccinați cu prioritate

22-02-2021 16:51


Ministrul Educației: Învățătorii și profesor...
Ministrul Educației: Învățătorii și profesor...

Învățătorii și profesorii vor fi vaccinați cu prioritate, a anunțat ministrul Educației.

Inspectoratele școlare din toată țara vor trimite o situație cu disponibilitatea profesorilor de a se vaccina, iar imunizarea va începe cel mai probabil joi în centre speciale.

Conform datelor din acest moment de la Ministerul Educației, ar fi vorba de 60.000 de angajați din sistemul de învățământ, în mare parte profesori și învățători, care ar urma să se vaccineze în perioada imediat următoare cu prioritate.

Din informațiile pe care le avem acum, știm că se vor organiza centre de vaccinare inclusiv în clădirile inspectoaretelor județene, în acele centre în care se fac cursuri de formare pentru profesori, casele corpului didactic - așa cum se numesc ele - aici se va face imunizarea cadrelor didactice cu ajutorul echipelor mobile.

Iar în Capitală, de pildă, se vor face 22 de linii de vaccinare în complexul Romexpo. Inspectoaretele școlare strâng toate datele celor care vor să fie imunizați .

Până în acest moment s-au vaccinat 42.000 de angajați ai sistemului de învățământ din care 20.000 și-au făcut și rapelul, deci au schemă completă de imunizare.

Joi, spunea ministrul Educației, cel mai probabil va începe vaccinarea cu prioritate a cadrelor didactice în astfel de centre speciale pentru profesori, care vor fi organizate în toată țara. Astfel,în scurt timp, se va ajunge la 110.000 de angajați din învățământ vaccinați din cei 200.000 care și-au exprimat dorința de a primi vaccinul, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Însă, marți, 23 aprilie, la Palatul Victoria va avea loc o conferință pe această temă, condusă de doctorul Valeriu Gheorghiță și cu siguranță se vor prezența toate detaliile cu privire la vaccinarea profesorilor.

Mai știm în acest moment că de joi se va vaccina inclusiv personalul auxiliar din creșe și grădinițe care e în contact direct cu copiii, însă în această categorie cu prioritate NU va intra și personalul auxiliar din școli, care va mai avea puțin de așteptat până la imunizare.

Cât despre situația infectărilor în școli sau în afara unităților de învățământ, însă descoperite în școli, până acum au fost înregistrate 809 cazuri de infecții Covid-19 la elevi, conform ultimei raportări.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO