Cursuri la Babeş Bolyai ca în marile Universități ale lumii. „O să crească implicarea studenţilor”
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca este prima din România unde studenții vor învăța cu ajutorul realității virtuale și al realității augmentate.
Este vorba despre un proiect-pilot realizat cu sprijinul unei companii americane. Peste 500 de cadre didactice s-au înscris deja la cursuri, pentru a afla tainele noilor tehnologii.
Acest robot poate recunoaște fețe, răspunde la întrebări, cântă, dansaeză, prinde obiecte și se orientează singur în spațiu. Datorită lui, studenţii de la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj-Napoca vor avea din toamnă cursuri mult mai interactive.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Și cei care studiază anatomia vor beneficia de o aplicație care le va oferi altă perspectivă asupra corpului uman.
Iar studenţii de la Geologie vor avea la dispoziţie ochelari care ne introduc în realitatea virtuală. Cu ajutorul lor vor putea analiza în detaliu locuri greu accesibile de pe Pământ.
Boglarka Mercedesz, șef lucrări departamentul de Geologie: „Până acum am folosit nişte metode foarte clasice, filmuleţe făcute de mine sau poze... în această variantă totul este mai interactiv şi mai dinamic.”
Student: „Foarte interesant, cred că o să sporească mult interactivitatea. O să crească automat şi implicarea studenţilor.”
Studenţii la Psihologie vor învăţa cum pot ajuta roboţii copiii cu afecţiuni medicale.
Daniel David, Rector al Universitatea Babes-Bolyai din Cluj: „Prin acest învăţământ, studenţii când vor învăţa cunoștințele declarative astfel încât să le poată aplica în viaţa de zi cu zi şi să nu le uite atât de uşor.”
Toate aceste facilități vor fi stocate într-o bibliotecă virtuală la care studenții vor avea acces inclusiv din afara sălilor de clasă