Cum testează 100 de elevi viața de student chiar în vacanța de vară
Peste 100 de elevi de liceu profită în aceste zile de vacanța de vară pentru a vedea cum e ... să fii student.
Tinerii mai au un an până să dea bacalaureatul și examenul de admitere la facultate, dar vor să știe de pe acum ce îi așteaptă. Așa că se duc la cursuri și s-au cazat pentru o săptămână în căminul universitățîi.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Elevii, care tocmai au absolvit clasa 11-a, sunt acum studenți pentru o săptămână, după ce s-au înscris la cursurile de Vară PRO pentru Elevi. Este un proiect al Universitățîi de Medicină, Farmacie, Știinte și Tehnologie din Târgu Mureș.
”Îmi doresc să experimentez viață de student înainte să o trăiesc cu adevărat”, a spus Alexandru. Întrebat de ce a ales domeniul, elevul a răspuns: “Cred că pasiunea pentru chimie și în timpul pandemiei, fiind mai ales din Suceava, unde a fost focar, am văzut o lipsa de interes din unele părți și am simțit nevoia să contribui oarecum”.
Cei care s-au înscris la Universitatea de vară trebuie să respecte același reguli ca studenții. Și nu au voie să lipsească de la cursurile pe care și le-au ales. Unii au optat pentru medicină, alții pentru farmacie, drept sau economie.
"Avem și petrecerile seara la cămin, mâncăm împreună toți. Abia așteptăm să luăm halatele pe noi, a fost primul halat alb din viața noastră și cred că o să ținem minte mult”, a declarat o elevă.
Andrei Manea, Liga Studenților: ”Prin acest proiect încercăm să le arătăm toate lucurile faine din cadrul universității. Îi cazăm în cămin, încercăm să reproducem viața studențească”.
Leonard Azamfirei, rectorul universității: ”Participă la activitățile didactice, la cursuri, seminarii, lucrări practice. Profesorii se ocupă de ei ca și cum ar fi studenți, dau și examene pe parcursul acestei săptămâni, sigur au și o parte de socilziazare”.
Primul grup va încheia experiența studențească în 16 iulie. Al doilea grup va fi primit la Universitate în perioada 17-24 iulie. Taxa de participare este de 450 de lei, cu prețul cazării inclus.