Anisie, despre situația din învățământ: „Vom încheia anul școlar, chiar și în situațiile cele mai sumbre”

Dată publicare: 07-04-2020 20:51
Dată actualizare: 07-04-2020 20:59


Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, spune că nu se pune problema înghețării anului școlar.

Ea a mai adăugat că indiferent de situație, „anul școlar 2019-2020 se va încheia”, potrivit News.ro.

„În orice situație, chiar și în scenariile cele mai sumbre, în orice situație, noi vom încheia anul școlar 2019-2020”, a declarat Anisie într-un interviu la un post de televiziune.

Ministrul a mai precizat că dacă există decalaje între cunoștințele acumulate de elevi în perioada cursurilor care se țin de acasă, acest lucru se va avea în vedere pentru anul școlar următor și că se vor elabora „un set de recomandări pentru profesori, în așa fel încât să fie o perioadă de recapitulare pentru ceea ce nu s-a studiat în această perioadă”.

Tot aceasta a mai menționat că elevii care nu au două note la fiecare materie de studiu pot obține cele două note când se reiau cursurile.

„În această perioadă de pandemie am spus clar că salariile profesorilor se plătesc în continuare, așa cum a fost până acum”, a mai spus ea.

În ceea ce privește examenul de admitere, acesta va fi organizat după cel de bacalaureat, iar cele de licență, vor avea loc după încheierea anului universitar.

Pe de altă parte, ministrul a vorbit și despre faptul că au existat discuții între ea și omologii săi din țări ale Uniunii Europene legate de admiterea la facultate a tinerilor români care vor să aplice pentru universități din străinătate.


VIDEO PROTVPLUS.RO