Tânăra care creează iluzii optice cu propriul trup. Cum reușește


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 02 August 2018 08:56
Categorie: Stiri Diverse

O artistă din Serbia creează numere de magie cu propriu trup, folosindu-se de machiaj și body painting.

E faimoasă în toată lumea, primește comenzi, iar canalul ei de YouTube este urmărit de aproape 60 de milioane de persoane.

Miriana Miloşevici sau Kika, după numele de artistă, foloseşte vopseaua pictată pe corp şi jocurile de lumini pentru a crea filmuleţe uimitoare. Se transformă într-o păpuşă de lemn sau, ca prin magie, îi dispar anumite părţi ale corpului.

Artistă spune că de când se ştie i-a plăcut să deseneze.

Kika: "Totuși, și asta îmi plăcea cel mai mult, spre disperarea părinților, nu desenam niciodată pe hârtie. Căutam tot felul de alte suprafețe. Desenam pe pereți, pe lacul mesei din sufragerie, sau pe propria mea piele, cu pixul, pentru că nu aveam vopsele. Părinții spun că întâi am învățat să desenez și apoi să merg."

Kika lucrează într-un mic atelier din locuința ei în oraşul sârb Smederevo. Acolo, în fața unei mese plină de pensule şi vopsele, înconjurată de lămpi şi oglinzi, intra de fiecare dată într-un alt rol.

Kika: "Unii oameni numesc arta mea "body painting", alții îi spun "make-up". De fapt, le combin pe cele două și creez o iluzie a corpului meu."

Fiecare asemenea "număr de iluzionism" este imaginat şi pregătit zile întregi. Iar realizarea propriu-zisă durează ore de munca migăloasă. Un clip video intitulat "Hollow", adică "Gol" - în care artistă pare că face să-i dispară gâtul şi capul - a adunat aproape 4 milioane de vizualizări online.

Filmuleţul ei preferat rămâne, însă, Păpuşă de lemn, care i-a adus un premiu internaţional în 2016. Şi faimă.

Kika: "Favorita mea este "Marioneta", care mi-a schimbat viața. Așa am devenit faimoasă și am început să fiu luată în seamă. Până atunci mereu aveam îndoieli în privința lucrărilor mele, pentru că băteam doar la uși închise."

Pe canalul ei de YouTube, Kika are aproape 60 de milioane de vizualizări. Iar pe Instagram este urmărită de aproape 280.000 de persoane.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

VIDEO PROTVPLUS.RO