S-au deschis târgurile de Crăciun în marile orașe din România. „O atmosferă feerică, e uşor altfel decât suntem obişnuiţi”

Ultima actualizare: 27-11-2021 09:06

Târgurile de Crăciun colorează iar orașele, după doi ani de pauză. De vineri sunt așteptați localnici și turişti deopotrivă în piețele centrale din București, Sibiu ori Cluj-Napoca.

Oaspeții se pot bucura de aromele și muzica sărbătorilor de iarnă și... mai ales de luminițele festive.

Regulile sunt stricte însă. Au acces la târgurile de Crăciun doar cei care pot demonstra că sunt vaccinați ori au trecut prin boală.

Sute de oameni s-au adunat bineri seară în Piaţa Universităţii, unde s-a dat startul târgului de Crăciun. Vinul fiert cu scorţişoară, ciocolată de casă, turtă dulce, preparatele tradiţionale din toate zonele ţării, dar şi obiectele confecţionate din ceramică s-au numărat printre preferinţele vizitatorilor.

Copil: „Magazinul meu preferat dintre cele pe care le-am văzut este fabrica de ciocolată, unde e plin cu obiecte din ciocolată, e foarte interesant.”

Georgiana Nicolae, producător local: „Suntem singuri producătorii de unelte de ciocolată din România. Toată lumea este surprinsă, având în vedere că este ceva nou pe piaţă şi unicat la noi, în România.”

Printre vizitatori - şi străini stabiliţi pentru un timp în România.
.
Tineri din Grecia: „Noi suntem din Grecia, suntem studenți la medicină aici. Decorațiunile sunt foarte reușite."

Târgul de Crăciun este deschis până în 26 decembrie. Au acces doar cei care prezintă certificatul verde și plătesc taxa de intrare: 5 lei - online sau 7 lei - la faţa locului.

Şi centrul oraşului Cluj-Napoca a fost învăluit de mirosul vinului fiert cu scorţişoară.

Femeie: „Este frumos, este o atmosferă feerică, recunosc că e uşor altfel decât suntem obişnuiţi"

Câțiva studenţi din Siria au fost impresionaţi de atmosferă.

Fată: „Este pentru prima dată când vedem aşa ceva şi este minunat. Suntem foarte fericiţi."

Organizatorii au muncit 10 zile pentru pregătirea târgului.

Mihai Oprean, organizatorul târgului de Crăciun: „Un festival al gândurilor bune, o ediţie despre noi, de a fi solidari. Avem 45 de vendori, avem o roată mare, avem carusel, avem o căsuţă a Moşului superbă, avem un brad minunat cu cupolă..."

La Sibiu, odată cu deschiderea târgului a fost pornit şi iluminatul festiv. Miile de beculeţe colorate, căsuţele cu dulciuri şi proiecţiile de pe clădirile istorice au întregit peisajul din centrul burgului transilvănean.

Femeie: „Venim tocmai de la Suceava, din Bucovina şi ne-a fost enorm de dor de această atmosferă, de aglomeraţie, de poveste şi de socializare în general.”

Turist străin: „E prima dată când vin aici, târgul de Crăciun e frumos, multă lume, energie pozitivă. Și vinul e bun, asta e minunat!"

Copiii au fost cei mai încântaţi, iar patinoarul a fost unul dintre locurile preferate.

Mirosul de portocale, scorţişoară şi castane coapte a învăluit întreaga piaţa, iar Moş Crăciun i-a primit în audienţă pe cei mici, dar şi pe cei mari.

Târgul de Crăciun de la Sibiu se încheie pe 2 ianuarie, aşa că, cine ratează sfârşitul de an, este binevenit şi în 2022.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO