România, la coada Europei privind vânzările de biciclete. Oamenilor le este teamă în trafic

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Că nu ne pasă de aerul pe care îl respirăm se vede din faptul că România este la coada Europei după numărul de biciclete de pe străzi.

Chiar dacă anul trecut vânzările au crescut cu aproape 10%, există doar o bicicletă la 6 persoane, faţă de două la una singură, în vestul Europei. Pe de altă parte, aici nu există piste speciale, iar drumurile sunt pline de gropi.

Românii cumpără bicicletele în special pentru plimbări la sfârşit de săptămână. Foarte puţini se gândesc să le folosească zilnic, la muncă şi la cumpărături.

Totuşi, numărul celor care şi-au cumpărat o bicicletă a crescut anul trecut cu aproape 10 procente. Este vorba de 250.000 de biciclete care au costat 50 de milioane de euro.

Prea puţine dacă ne uităm la Olanda, ţară care are de două ori mai puţini cetăţeni dar în care mersul pe două roţi este o tradiţie.

Problema bicicliştilor români este lipsa infrastructurii. Românilor le este frică să circule cu bicicleta pe stradă pentru că nu există piste speciale. Asta afectează vânzările, care sunt mai mici în ţara noastră decât în ţările europene.

De pildă, şoferii să fie sancţionaţi dacă nu păstrează distanţa de un metru şi jumătate la depăşirea unui biciclist, spun specialiştii.

Până una altă ţara noastră este pe locul 10 la numărul de biciclete vândute.

În top conduc Marea Britanie, Germania, Franţa şi Italia, urmate de Belgia şi Suedia.

Ca o curiozitate, producem mai multe biciclete decât putem să cumpărăm. Din cele peste 800.000 de biciclete care se fabrică anual aici, aproape 70% sunt exportate.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO