Pensionarii din Galaţi au respectat şi anul acesta tradiţia luptei pe bilete ieftine la Revelion

Ultima actualizare: 09-12-2019 19:58

S-au dat adevărate lupte luni dimineață la Galați pentru biletele la Revelionul Pensionarilor.

Sute de oameni au venit încă de duminică noaptea, au făcut liste de așteptare și, în cele din urmă, s-au îmbulzit pentru a prinde un loc la petrecerea dintre ani. Evenimentul, organizat și subvenționat de primăria Galați, atrage în fiecare an mii de doritori, mai ales că prețul biletelor este unul modic: 80 de lei de persoană.

Pensionarii au dat din coate, s-au îmbulzit și și-au aruncat vorbe grele când ușile Teatrului Muzical s-au deschis pentru a permite accesul la casierie. Imediat au apărut și nemulțumiții, mai ales că unii au stat toată noaptea la coadă ca să fie siguri că prind bilete

Petrecerea se va desfășura la patinoarul artificial din Galați, iar primăria a pus la vânzare un număr de bilete egal cu cel de anul trecut.

 

Ovidiu Matache, primăria Galați: „Sunt 1150 de locuri, ca și anul trecut, care s-au dovedit a fi suficiente.”

 

Nu și anul acesta. După ora 9:00, pe ușa teatrului a apărut un afiș care anunța că s-au terminat biletele.

 

Femeie: „Dacă mă forțez ajung și la directorul teatrului. Păi cum? Dar de ce se dau pe ochi frumoși?"

Reporter: „Sunteți supărată?”

Femeie: „Da”

Reporter: „Unde faceți revelionul acum?”

Femeie: „Acasă. Uite colea, că stăm aicea aproape, venim în grădina și gata”.

 

Cei care au obținut bilete au plătit doar 80 de lei de persoană și au avut nevoie de un cupon de pensie din ultima lună. Organizatorii cred că și artiștii care vor cânta la petrecere au făcut ca biletele să se vândă că pâinea caldă.

 

Teodor Niță, directorul Teatrului Muzical Galați: „Avem invitați speciali: muzică populară cu Aurica Totolici, muzică ușoară cu Vasopol Cristina și invitatul nostru special, care probabil a epuizat toate biletele, la acest revelion, este Ion Suruceanu. Pentru că într-o oră, o oră și jumătate, s-au vândut deja toate biletele."

 

Organizatorii spun că meniul tradițional va fi stropit din belșug cu șampanie, coniac și vin.

Prețul real al revelonului pensionarilor este mult mai mare. Primăria plătește pentru organizarea acestei petreceri numai pentru mâncare 130 de lei de persoană. Încă 7.000 de euro costă programul artistic.

Este asigurat un meniu bogat, cu platou țărănesc, păstrăv la grătar, mix grill cu legume mexicane și, ca desert, plăcintă cu brânză. Nu vor lipsi băuturile: coniac, vin alb, șampanie, cafea și băuturi răcoritoare.

Pentru toate acestea s-au dat luni dimineață adevărate lupte în fața casieriei Teatrului Muzical.

Au fost și persoane care au cumpărat câte 10-12 bilete, pentru că nu a existat o limită de număr, așa că au rămas și oameni care nu au mai prins loc.

1.150 de bilete s-au dovedit a fi anul acesta insuficiente. Cei care au rămas și la această oră în fața teatrului speră că organizatorii vor face eforturi și vor suplimenta numărul de locuri, dacă acest lucru va fi posibil.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO