O femeie din Australia suferă de o boală rară, care o face să nu uite nimic


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Miercuri 08 Noiembrie 2017 08:26
Categorie: Stiri Diverse

O femeie din Australia se mândreşte cu o „memorie de elefant". Australianca de 25 de ani a fost diagnosticată cu o boală rară care o face să ţină minte fiecare detaliu din viaţă care a impresionat-o.

Fiindcă îi place Harry Potter, a învăţat pe de rost toate romanele cu celebrul vrăjitor ale lui J. K. Rowling.

Pe când avea 21 de ani, Rebecca Sharrock a fost diagnosticată cu o boală rară, care o face să ţină minte cu amănunt tot ce i s-a întâmplat de-a lugul vieţii, inclusiv când era foarte mică.

Rebecca Sharrock, pacientă: „Nu ştiu de ce, dar eram fascinată de ventilatorul cu picior de lângă pătuţ. Obişnuiam să-l privesc timp îndelungat."

Jurnaliştii au vrut să-i testeze capacităţile, întrebând-o ce îşi aminteşte despre data de 16 august 2010, o zi aleasă la întâmplare din calendar.

Rebecca Sharrock, pacientă: „16 august 2010 a picat într-o luni şi am citit în ziar despre inundaţiile din Cambodgia şi Thailanda."

Andre Zimpel, medic: „Oamenii care suferă de această boală tind să clasifice informaţiile în creier în funcţie de dată. Şi noi ne amintim multe evenimente din trecut, dar nu suntem în stare să spunem în ce zi au avut loc."

Doar 80 de oameni din lume au fost până acum diagnosticaţi cu sindromul care face ca o parte din creierul lor să aibă dimensiuni mai mari ca la ceilalţi oameni. Asta le permite să stocheze un volum uriaş de informaţii. E vorba însă numai de evenimente şi detalii care au avut impact emoţional asupra lor.

Andre Zimpel, medic: „Interesant este că această boală nu îi ajută în timpul şcolii. Ei memorează doar lucruri importante din perspectiva lor, nu şi din cea a profesorilor."

Rebecca a fost pasionată de romanele de aventuri din seria Harry Potter. Poate recita ore în şir din ele.

Partea mai puţin plăcută e că boala o face să retrăiască în detaliu amintiri de tot felul, unele neplăcute. Aşa că medicii i-au prescris medicamente anti-anxietate, pentru a o ajuta să depăşească emoţiile negative.

Gestul incredibil făcut de studenţii din Alba Iulia. Bolnavii cu scleroza multiplă au parte de tot ajutorul lor
Epidemie de rujeolă. Aproape 10.000 de cazuri în toată ţara, doar un judeţ a fost ferit
De ce este important să faceți o investigație imagistică a sânului în fiecare an
VIDEO PROTVPLUS.RO