O companie din Marea Britanie a obținut carne de laborator numai bună pentru gătit. Prezentarea procesului de producție

×
Codul embed a fost copiat

Carnea de laborator devine tot mai populară. O companie din Marea Britanie, care a reușit să obțină carne din celule cultivate, a făcut și o prezentare a întregului proces de producție.

Chiar dacă nu poate fi comercializată deocamdată, multe restaurante sunt interesate să pună carnea de laborator în meniuri. În Israel, de exemplu, e deja autorizată pentru consum.

Rowan Rimington, directorul Ivy Farm Technologies: „De aici ia startul întregul proces și, ca în orice fermă, totul începe cu o mică bucată de carne”.

Specialiștii au nevoie de o bucată de carne naturală de dimensiunea unui cub de zahăr pentru a putea produce kilograme de carne artificială, numai bună de pus pe grătar.

Rowan Rimington, directorul Ivy Farm Technologies: „Pasul următor e să ne asigurăm că am obținut celulele potrivite din mușchi și grăsime, pentru că vrem să cultivăm doar partea dintr-un animal pe care vrem să o mâncăm. Nu ne dorim grăsimi, cartilagii sau ligamente”.

Citește și
Două tinere la un pas de moarte după ce au băut cocktailuri în Thailanda. Greșeala pe care au făcut-o
Petrecere de Crăciun transformată în dramă, la Moscova. Un bărbat a ajuns la spital după ce a băut un cocktail periculos

Celulele colectate urmează să fie multiplicate în laborator.

După aproximativ 4 zile, carnea este gata.

Rowan Rimington, directorul Ivy Farm Technologies: „Nu suntem încă la stadiul în care să producem o bucată întreagă de carne, vom ajunge și la asta, în următorii ani. Dar ce rezultă din proces este similar cărnii tocate”.

O textură potrivită pentru niște chiftele, de exemplu. Iar primele teste s-au făcut deja, în bucătăria unui restarant din zonă.

În Marea Britanie, carnea artificială nu a primit încă aprobarea autorităților pentru a fi comercializată. Iar dacă patronii de restaurante se arată interesați de astfel de produse, clienții au opinii împărțite.

Client: „Aș gusta carne ecologică, produsă în laborator, pentru că sunt conștientă că cea de la ferme face mult rău mediului înconjurător”.

Client: „Nici vorba să încerc așa ceva”.

Principalul argument al companiilor care investesc masiv în producția de carne de laborator este că realizarea acesteia este mult mai puțin poluantă în comparație cu o fermă.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
Citește și...
Petrecere de Crăciun transformată în dramă, la Moscova. Un bărbat a ajuns la spital după ce a băut un cocktail periculos
Petrecere de Crăciun transformată în dramă, la Moscova. Un bărbat a ajuns la spital după ce a băut un cocktail periculos

Un bărbat a ajuns în stare gravă după ce a ingerat un cocktail cu azot lichid, servit de un bucătar celebru, în timpul unei petreceri corporative de Crăciun, la Moscova.

Un miliardar chinez vrea zeci de copii născuți în SUA ca moștenitori, urmând exemplul lui Musk și Durov
Un miliardar chinez vrea zeci de copii născuți în SUA ca moștenitori, urmând exemplul lui Musk și Durov

Miliardari precum fondatorul Telegram, Pavel Durov, și CEO-ul Tesla, Elon Musk, au conceput mulți copii care sunt așteptați să le moștenească imperiile.

”O surpriză uriașă”. O biserică veche de 1.500 de ani, descoperită lângă un lăcaș de cult zoroastrian din Irak
”O surpriză uriașă”. O biserică veche de 1.500 de ani, descoperită lângă un lăcaș de cult zoroastrian din Irak

Un palat vechi de 2.000 de ani din Georgia și o biserică veche de 1.500 de ani din Irak sugerează că zoroastrienii au coexistat cu oameni de alte religii.

Recomandări
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”

Zeci de unităţi de cazare de pe Valea Prahovei au avut camere libere în acest an de Crăciun, o situaţie greu de imaginat în urmă cu câţiva ani, când rezervările se făceau încă din octombrie, noiembrie sau chiar cu un an înainte.

Accident grav de Crăciun pe o pârtie din Predeal. O femeie a leșinat după ce a fost lovită de o sanie
Accident grav de Crăciun pe o pârtie din Predeal. O femeie a leșinat după ce a fost lovită de o sanie

Un grav accident s-a produs în ziua de Crăciun pe o pârtie din Predeal, unde o femeie care se dădea cu sania a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a fost lovită de o sanie. Ea a leșinat.

Medicul Adrian Marinescu avertizează: ”Avem 70-80 de pacienţi cu gripă în fiecare zi, poate chiar şi mai mult”
Medicul Adrian Marinescu avertizează: ”Avem 70-80 de pacienţi cu gripă în fiecare zi, poate chiar şi mai mult”

Numărul cazurilor de gripă în București s-a mărit în această perioadă, ajungând la aproximativ 80 de persoane care se prezintă într-o zi la camera de gardă, afirmă Dr. Adrian Marinescu, managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală.