Metode ușoare de vopsit ouăle de Paște, în mod natural. Cum poți obține culoarea roz
Tot mai multe persoane caută alternative naturale pentru vopsitul ouălor de Paşte. Sfecla, sucul de afine sau ceaiul sunt o soluţie eficientă şi rapidă pentru a colora ouăle de sărbători.
A vopsi ouăle în mod natural necesită uneori o muncă laborioasă, iar ingredientele sunt destul de scumpe dacă e să le cumperi de la supermarket sau din piaţă. Cu toate acestea, vopsirea ouălor de Paşte poate fi o activitate amuzantă şi creativă în acelaşi timp. Florile presate sau frunzele pot folosi la decorarea ouălor.
Cum vopsim ouăle natural?
Îţi oferim câteva sugestii pentru a vopsi natural ouăle de Paşte, cu menţiunea că nu toate metodele naturale de vopsire sunt eficiente în aceeaşi măsură.
Ouă vopsite de Paşte: roz deschis - suc de sfeclă
În loc să fierbeţi ouăle în sucul de sfeclă, le puteţi lăsa peste noapte. Atenţie însă! Fierbeţi bine ouăle înainte de a le scufunda în sucul de sfeclă, pentru că acesta penetrează coaja şi vă puteţi trezi cu oul colorat şi pe interior.
Ouă vopsite de Paşte: verde - spanac sau iarbă
Spanacul nu este eficient dacă este folosit proaspăt. Culoarea obţinută poate fi un gri spălăcit, în locul verdelui aşteptat. Cu puţin noroc însă, zeamă de spanac fiert sau de iarbă fiartă poate colora ouăle de Paşte într-un verde crud deosebit.
Ouă vopsite de Paşte: galben - şofran de India
Acest condiment da o culoare galbenă ouălor de Paşte, dar necesită mai mult timp pentru ca vopseaua să prindă.
Ingredinte: Câteva vârfuri de cuţit de şofran puse într-un borcan cu apă de la robinet.
Ouă vopsite de Paşte: albastru - varza
Varza roşie va colora ouăle de Paşte în albastru, deşi culoarea vopselei în sine este purpurie. Această vopsea are nevoie de mai mult timp pentru a da culoare oului. Pentru un albastru închis, ouăle trebuie lăsate în vopsea peste noapte.
Ingrediente: o jumătate de varză roşie, 4 căni de apă; se fierbe 30 de minute.
Ouă vopsite de Paşte: mov - afine
Aceasta este cea mai simplă metodă de vopsire pentru obţinerea unor ouă de un mov intens. Prin zdrobirea afinelor de coaja oului se vor obţine mai multe pete de culoare.
Ingrediente: o jumătate de pungă de afine congelate, 4 căni de apă; se fierbe 30 de minute.
Ouă vopsite de Paşte: portocaliu deschis - coajă de ceapă
Cojile de ceapă galbenă, pe cât sunt de fragile, pe atât sunt de eficiente în obţinerea ouălor de un portocaliu deschis. Ouăle se pot fierbe împreună cu vopseaua, dar acest lucru nu e neapărat necesar.
Ingrediente: Cojile de la 6-8 cepe galbene cu 4 căni de apă, fierte timp de 30 de minute.
Ouă vopsite de Paşte: lavanda - sucul de grapefruit roşu
O altă vopsea naturală perfectă pentru a vopsi ouăle de Paşte este sucul de grapefruit roşu. Ouăle se fierb în suc de grapefruit timp de 45 de minute pentru a căpăta o culoare lavanda pastel.
Adăugarea oţetului va accelera vopsirea şi culoarea se va păstra mai bine.
Ouă vopsite de Paşte: maro - ceai sau cafea
Cu cât cafeaua sau ceaiul sunt mai colorate, cu atât culoarea ouălor vopsite de Paşte va fi mai intensă. Lăsaţi pur şi simplu ouăle în cafea sau ceai peste noapte, pentru a obţine o culoare maro deschis.
Atenţie! Ceaiurile cu diverse arome pot da culori diferite.
Ouă vopsite de Paşte: roşu cărămiziu - paprika
Cu trei linguri de paprika sau mai mult, fierte timp de 30 de minute, se pot obţine ouă de un frumos roşu-cărămiziu.
Ouă vopsite de Paşte: violet închis - vin roşu
Diluat sau folosit ca atare, vinul roşu poate fi extrem de eficient în obţinerea unor ouă de culoare violet-închis.